Caută
Close this search box.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, despre Transnistria: Acțiune a Moscovei care încearcă să destabilizeze Republica Moldova

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a comentat, miercuri seară, situația din Transnistria și cererea separatiștilor de la Tiraspol. „Este o încercare a Moscovei de a destabiliza Republica Moldova”, spune Mircea Geoană, dar şi o piedică pentru Maia Sandu în prag de alegeri.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: Rusia folosește toate pârghiile de influență pe care le are la dispoziție pentru a opri drumul european al Republicii Moldova, este evident. Și Transnistria este o formulă de presiune pe Republica Moldova, pe ceea ce reprezintă dna președintă, Maia Sandu, și direcția pro europeană pe care dânsa o imprimă țării sale. Așa cum în Georgia pun presiune, în Abhazia, așa cum încearcă în Balcanii de Vest, în Africa, să pună presiune. De aceea, eu am toată încrederea că drumul european al Republicii Moldova va continua, face parte din arsenalul de încercare disperată de a face ca alegerile prezidențiale din Republica Moldova să nu o reconfirme pe dna președintă Maia Sandu. Nu are efecte strategice sau politice, sunt nule ca efecte. Este mai degrabă o declarație politică de natură să inflameze climatul preelectoral din Republica Moldova.

The post Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, despre Transnistria: Acțiune a Moscovei care încearcă să destabilizeze Republica Moldova appeared first on tvrinfo.ro.

„}]]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri