Caută
Close this search box.

O asistentă medicală din Galați este acuzată că ar fi furat bani de pe carduri bancare și vouchere de vacanță de la pacienți și de la colegi

Acuzație gravă la adresa unei asistente medicale din Galați. Femeia este cercetată sub control judiciar, după ce s-a descoperit că, timp de 4 ani, ar fi furat bani de pe carduri bancare și vouchere de vacanță de la pacienți și de la colegi. Prejudiciul este de 2.500 de lei. Deocamdată, sunt patru persoane vătămate, dar numărul real ar putea fi mult mai mare, iar prejudiciul ar crește.

Asistenta medicală lucrează la spitalul TBC de 30 de ani. Era considerată unul dintre cei mai conștiincioși angajați, iar faptul că a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior pusă sub control judiciar, i-a surprins pe colegi.

Alina Salanți, jurnalist TVR: În ultimii 4 ani, asistenta a reușit să sustragă pe cardurile bancare ale unor pacienți, dar și de pe cardul unui medic, și al unei asistente. A luat și vouchere de vacanță, pe care ulterior le-a vândut, pe un site online, cu 500 de lei.

Asistenta s-ar fi dat de gol în momentul în care a încercat să facă o tranzacție online, folosind cardul unui coleg medic. Atunci, el a alertat autoritatea bancară, dar și Poliția.

Deși, de-a lungul anilor, au existat mai multe plângeri similare de la numeroase persoane, angajați și pacienți, nu s-a putut afla cine este făptașul.

După începerea cercetărilor de către polițiști, au fost strânse probe în cazul a patru persoane vătămate: doi pacienți, o asistentă și un medic.

Claudia Scorpan, purtător de cuvânt, Spitalul TBC Galaţi: Am făcut investigații, dar prin mijloace proprii. Noi am aflat dimineață, din presă, despre colega noastră.

Felicia Tudoran, purtător de cuvânt, IPJ Galaţi: În urma probatoriului administrat, în cauzele penale în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de furt, însușirea bunului găsit, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic.

Prejudiciul poate fi mult mai mare, dacă, între timp, vor apărea și alte persoane care să depună plângere la Poliție.

The post O asistentă medicală din Galați este acuzată că ar fi furat bani de pe carduri bancare și vouchere de vacanță de la pacienți și de la colegi appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri