Caută
Close this search box.

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi membri ai familiei, vizaţi de percheziţii DNA, suspiciunile fiind de corupţie şi fals/ Dumitrescu: Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii / Reacţia PNL

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă. Procurorii DNA se află şi la sediul Consiliului Judeţean. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie. DNA anunţă, în contextul informaţiilor privind percheziţiile care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, că joi au loc 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 – prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, potrivit News.ro.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 – prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, precizează inistituţia.

În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, menţionează sursa citată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Reacția lui Iulian Dumitrescu

”În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu pe Facebook.

Klaus Iohannis: Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică

”Am văzut aceste ştiri în această dimineaţă. Nu cred că afectează semnificativ fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă, cel puţin din câte am înţeles din ştiri, spre activitatea politică, ci spre activitatea economică şi aici fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat de procurori”, a declarat preşedintele Klaus iohannis, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri