Caută
Close this search box.

Realitatea Plus, 50.000 de lei amendă, pentru atacurile la acţionarii Romprest. „Cea mai gravă este acuzaţia că Romprest şi patronii sunt implicaţi în trafic de droguri”

Atacurile Realitatea Plus la acţionarii Romprest, aripa care se află în conflict cu Maricel Păcuraru, patronul televiziunii, au atras o amendă dură de la CNA. 50.000 de lei (10.000 de euro), pentru acuzaţii de prostituţie şi trafic de droguri şi tutun de contrabandă. Toate, afirmaţii fără probe sau fără ca cei vizaţi să fie contactaţi pentru un punct de vedere, potrivit paginademedia.ro.

A fost vorba despre mai multe emisiuni care au ajuns în vizorul CNA, în care s-au făcut numeroase acuzaţii despre oameni de la Romprest, printre care Orlando Valache, Bogdan Adimi, Andrei Dracea sau Răzvan Duca Ghenoiu.

Printre afirmaţiile care s-au făcut pe post: 

  • ACUZAŢII: ADIMI, VALACHE, DRĂCEA – TRIADA DIN MAFIA GUNOAIELOR;
  • SURSE: MAFIA GUNOAIELOR, CERCETATĂ ŞI ÎN TRAFIC DE DROGURI ŞI PROSTITUŢIE;
  • ACUZAŢII: MAFIA GUNOAIELOR, RAMIFICAŢII ÎN PROSTITUŢIE ŞI DROGURI;
  • ACUM: ”CAPO DI TUTTI CAPI” ADIMI, AUDIAT LA BCCO;
  • „Potrivit surselor Realitatea Plus, directorul firmei, Bogdan Adimi, se pregăteşte să fugă din ţară. Andrei Dracea, împreună cu avocatul Iancu Toader şi prin intermediul directorului Bogdan Adimi au deturnat sume uriaşe timp de mai mulţi ani, potrivit unor surse, iar procurorii susţin că prejudiciul creat prin aceste fapte Sectorului 1 din Bucureşti este de 944.157.000 lei.”

Mircea Toma, membru CNA,

„Prima reacţie văzând aceste produse editoriale a fost de spaimă. Te ia cu frig. Dacă lucrururile acestea se întâmplă în relitate mă simt  direct în pericol. e un stat care nu există şi mafia este la control, împânzeşte viaţa noastră. După aceea m-am gândit că e foarte important ca ziarişti dacă reuşesc să afle asemenea structuri de crimă organizată, e evident de datoria lor să le expună. Faptele ziariştilor şi curajul lor de a investiga şi a expune corupţia este cheia esenţială a profesiei.

Dar dacă apar produse editoriale care nu au acoperire în realitate şi sunt vândute ca dezvăluiri, ele compromit pe orizontală tot ce fac colegii lor în presă. Se pare că este un act de descalificare a profesiei de jurnalist dacă lucrurile pe care le-am văzut şi le-am auzit nu sunt reale.

Felul în care au fost paginate nu reuşeşte să producă decât spaimă. (…) Dacă nu aflu în spate niciun argument, atunci brusc mă îndoiesc şi nu mai ştiu cine sunt mafioţii. Dacă mă înrebi cine sunt, poate chiar ziariştii care se pretind ziarişti… Nu mai fac diferenţa între aşa-zisul ziarist şi aşa-zisul mafiot. Din punctul meu de vedere, ce se întâmplă aici este un act care, pe lângă faptul că încalcă un articol foarte clar şi explicit, este un atac la calitatea meseriei, calitatea jrunalistului de investigaţie. Discreditează profesia prin acest produs spectaculos, plin de cuvinte foarte tare, fără niciun fel de substanţă.” Citește mai departe pe paginademedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri