Caută
Close this search box.

Sesiune plenară a Parlamentului European la Strasbourg. Klaus Iohannis se va adresa plenului

Parlamentul European se reunește în perioada 5-8 februarie într-o nouă sesiune plenară la Strasbourg, care se va deschide, conform agendei, cu o dezbatere privind asigurarea plăților instantanee în zona euro, urmând să continue în zilele următoare cu discuții referitoare la cele mai recente reuniuni ale liderilor europeni, la sprijinul pentru Ucraina, imixtiunea Rusiei în procesele democratice din UE sau la situația agricultorilor pe fondul protestelor violente din marile capitale europene.

Deputații europeni discut[ cu președinții Charles Michel și Ursula von der Leyen despre rezultatele ultimelor summituri ale UE, în special despre Consiliul European extraordinar din 1 februarie.

Summitul special s-a axat pe revizuirea intermediară a bugetului UE pe termen lung 2021-2027 („Cadrul Financiar Multianual”, CFM) și pe ajutorul financiar pentru Ucraina.

With the agreement on the revision of the EU budget, Europe has the resources to tackle some of the main challenges of this decade.

I would like to thank @Europarl_EN for its support ↓
https://t.co/wBEDj8hMTr

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 6, 2024

După aproape doi ani de război de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, deputații europeni vor reafirma necesitatea ca UE să rămână unită în spatele Kievului, într-o dezbatere cu Consiliul și Comisia marți dimineață. O rezoluție va fi supusă la vot în următoarea sesiune plenară (26-29 februarie la Strasbourg).

Totodată, în urma acuzațiilor că un deputat european a colaborat cu serviciile de securitate rusești, Parlamentul va discuta marți acest caz și alte încercări rusești de a interveni în procesele democratice ale UE.

O rezoluție va fi supusă la vot joi.

De asemenea, președintele României, Klaus Iohannis, se va adresa plenului miercuri, la ora 11.00, pentru a-și expune viziunea asupra provocărilor și viitorului Europei, urmată de o dezbatere cu deputații europeni.

Înainte de discursul din plen, acesta se va întâlni cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Tot miercuri dimineață, deputații europeni vor discuta cu Comisia și Președinția belgiană despre modul în care se poate răspunde cererilor agricultorilor și comunităților rurale din întreaga Europă și despre promovarea unei agriculturi europene corect recompensate.

The post Sesiune plenară a Parlamentului European la Strasbourg. Klaus Iohannis se va adresa miercuri plenului appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri