Caută
Close this search box.

Armata americană a lovit trei depozite subterane în Yemen, folosite de rebelii houthi

Armata americană a anunţat vineri că a lovit trei depozite subterane în Yemen, folosite de rebelii houthi, autori ai unor atacuri asupra navelor din Marea Roşie, relatează AFP.

Forţele Statelor Unite „au desfăşurat lovituri de autoapărare împotriva a trei depozite subterane ale houthi în zonele controlate de teroriştii houthi susţinuţi de Iran în Yemen”, a raportat Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, armata americană a mai distrus vineri patru drone şi a identificat în aceeaşi zi tirul a patru rachete balistice antinavă de către houthi înspre Marea Roşie.

„Nu au fost răniţi sau pagube raportate de Statele Unite, coaliţie sau de navele” comerciale, a adăugat CENTCOM.

Rebelii houthi au început în noiembrie să atace nave în Golful Aden şi Marea Roşie, în semn de solidaritate, potrivit acestora, cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul este în război cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Gruparea rebelă spune că vizează vase israeliene, britanice şi americane, precum şi navele care se îndreaptă spre porturile israeliene, perturbând traficul maritim pe această rută comercială cheie din largul Yemenului.

Aceste atacuri au crescut costurile de asigurare pentru navele care tranzitează Marea Roşie şi au determinat multe companii maritime să prefere ruta mult mai lungă care ocoleşte vârful sudic al continentului african.

The post Armata americană a lovit trei depozite subterane în Yemen, folosite de rebelii houthi appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri