Caută
Close this search box.

Bilanţul atacului rusesc asupra Odesei creşte la zece morţi, între care trei copii de 3 ani, 8 luni și 4 luni

Trupurile unei mame şi al bebeluşului ei de opt luni au fost scoase duminică de sub dărâmăturile unui bloc cu mai multe etaj, lovit în urma unui atac rusesc cu dronă în noaptea de vineri spre sâmbătă la Odesa (în sudul Ucrainei), ceea ce ridică numărul morţilor la 10, au declarat autorităţile ucrainene, citate de France Presse.

Acest atac asupra unui bloc cu nouă etaje din Odesa, oraş-port la Marea Neagră, a dus la „moartea a zece persoane, între care trei copii”, a deplâns preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Mark, care nu avea nici trei ani; Elizaveta, de opt luni; şi Timotei, de doar patru luni”, a subliniat el într-o postare pe Telegram. „Copiii ucraineni sunt ţintele militare ale Rusiei”, a denunţat Zelenski.

Anterior, duminică, guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, indicase că au fost recuperate trupurile unei femei şi bebeluşului ei, consemnând un bilanţ provizoriu de zece morţi în urma atacului rusesc asupra Odesei. Mama şi bebeluşul ei au fost găsiţi fără viaţă „strâns îmbrăţişaţi”, au declarat salvatorii ucraineni într-o postare emoţionantă pe Telegram.

4 morți, între care un copil, şi 8 răniți, după ce o dronă iraniană a lovit un bloc din Odesa

Rușii continuă să atace Ucraina din mai multe direcții. Dronele au lovit un bloc de locuințe din Odesa și autoritățile spun că sunt 4 morți, printre care și un copil, iar 8 oameni sunt răniți. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, președintele Volodimir Zelenski spune că o dronă de fabricație iraniană, s-a prăbușit peste clădire. Liderul de la Kiev a folosit acest prilej să le reamintească partenerilor săi că Ucraina are nevoie de apărarea antiaeriană.

Autorităţile nu au precizat deocamdată câte persoane au fost rănite, deşi serviciile de urgenţă anunţaseră sâmbătă seara opt răniţi.

Volodimir Zelenski a precizat că „cinci persoane” au fost deja salvate, dar că „s-ar putea” ca sub dărâmături să se afle încă copii. „Operaţiunile de căutare continuă”, a adăugat el.

Zelenski cere din nou arme Occidentului

„Astăzi, Odesa şi regiunea deplâng victimele atacului rusesc”, a mai spus Kiper într-un mesaj separat pe Telegram, referindu-se la o „marea durere” pentru „toată Ucraina”.

În discursul său zilnic, Volodimir Zelenski a condamnat sâmbătă „teroarea” rusă care vizează „exclusiv distrugerea de vieţi, intimidarea” oamenilor. În acelaşi timp, Zelenski a adresat un nou apel aliaţilor occidentali ai Kievului, cerându-le să nu întârzie cu livrarea muniţiei – de care Kievul are nevoie disperată – de sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă pentru a respinge armata rusă.

„Întârzierile în livrările de arme către Ucraina (…) duc, din păcate, la astfel de pierderi”, a spus el, referindu-se la lovitura sângeroasă a Rusiei asupra Odesei.

Într-un atac separat, „o persoană a fost ucisă şi alte trei rănite” duminică în regiunea Herson (sud) în urma atacurilor armatei ruse, a indicat Ministerul de Interne ucrainean pe Telegram.

În zona Avdiivka (est), oraş cucerit la mijlocul lunii februarie de către armata rusă, generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski a declarat – duminică – că situaţia se „stabilizează”. „(Aceasta) rămâne complicată, dar sub control”, mai susţine el.

Lupta pentru Avdiivka nu s-a terminat. Grupuri ucrainene de asalt au intrat în oraș și au luat ostatici soldați ruși

Lupta pentru Avdiivka nu s-a terminat. Dronele devin cea mai importantă armă pe front acum. Armata ucraieneană reușește să elimine puncte de control ale rușilor din regiune.

The post Bilanţul atacului rusesc asupra Odesei creşte la zece morţi, între care trei copii de 3 ani, 8 luni și 4 luni appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri