Caută
Close this search box.

Bombardamente israeliene nocturne au lovit Fâşia Gaza şi sudul Libanului, în ciuda presiunilor internaţionale pentru o încetare a focului

Sudul Fâşiei Gaza a fost lovit marţi noaptea de bombardamente israeliene intense, în ciuda presiunilor internaţionale pentru o încetare imediată a focului, transmite AFP.

Miercuri dimineaţa, ministerul sănătăţii controlat de gruparea islamistă Hamas a raportat un bilanţ de trei morţi şi 12 răniţi, victime ale aviaţiei militare a Israelului în zona Rafah. Marţi, aceeaşi sursă consemna 18 morţi, dintre care 12 înecaţi în mare în timp ce încercau să ajungă la ajutoarele alimentare paraşutate, iar şase în busculadele create după lansări similare.

Cel puțin 12 palestinieni s-au înecat încercând să preia ajutoare. ”Aceste metode umilitoare nu sunt acceptabile”

Cel puțin 12 palestinieni s-au înecat luni în largul coastei nordice a Fâșiei Gaza, în apropiere de Beit Lahia, în timp ce încercau să ajungă la pachetele de ajutor lansate din avion care au aterizat în mare, potrivit paramedicilor locali.

Hamas a cerut încetarea livrării de ajutoare prin paraşutare şi deschiderea de căi de acces terestre pentru asistenţa umanitară, care este controlată strict de Israel.

Şi în sudul Libanului s-au înregistrat morţi după loviturile aeriene israeliene din timpul nopţii.

Un oficial din gruparea Jamaa Islamiya – care are legături cu Hamas – a declarat agenţiei France Presse, sub rezerva anonimatului, că au fost ucişi şapte membri ai echipajelor de prim-ajutor, în centrul de urgenţe de la Habariyeh din apropierea frontierei cu Israelul.

Un comunicat al Jamaa Islamiya a numit incidentul „o crimă odioasă”.

Din 7 octombrie anul trecut, când atacul Hamas pe teritoriul israelian a declanşat războiul din Gaza, aliaţii mişcării palestiniene, în special Hezbollah din Liban – se angajează aproape zilnic în schimburi de focuri cu Israelul, la frontiera libaneză din sud.

Conform datelor AFP, înaintea loviturii de marţi noaptea, în Liban fuseseră ucişi de bombardamentele israeliene cel puţin 331 de oameni, majoritatea combatanţi din Hezbollah, însă şi cel puţin 57 de civili.

Preluare: Agerpres 

The post Bombardamente israeliene nocturne au lovit Fâşia Gaza şi sudul Libanului, în ciuda presiunilor internaţionale pentru o încetare a focului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri