Caută
Close this search box.

Campion la 8 ani, la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală

Campion la 8 ani, la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală

Medalie de aur pentru România la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală desfășurată în Turcia.

Cel care a reușit performanța este Ștefan Iustin Petcu, un elev de clasa a II-a, din Năvodari. Pasionat de aritmetică, băiatul de 8 ani e un adevărat campion al României în domeniu, încă de când avea 5 ani.

Iustin s-a remarcat printr-o performanță impresionantă la Istanbul, unde a avut loc Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală.

În doar 10 minute a efectuat 120 de calcule aritmetice de dificultate diferită, fără să scrie. Și a obținut aurul la categoria lui de vârstă, 8 ani, unde au participat 300 de copii.

Ștefan Iustin Petcu nu e la prima lui reușită. Băiatul e campion de la 5 ani și jumătate și, până acum, a adunat numeroase cupe și premii internaționale.

Ștefan Iustin Petcu: „Acesta e din Coreea, am luat locul I și acesta e din India, locul Champion și asta din Cairo, campionul campionilor, Olanda campion”.

Ștefan Iustin Petcu a început să facă matematică fără creion și hârtie, din ambiția de a-și întrece sora mai mare, și ea un as al acestei materii.

Iustin Ștefan Petcu, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală: „Pe mine m-a motivat sora mea și m-a învățat cum să le fac așa de rapid. Secretul este că trebuie să ne bazăm pe primele două numere și dup-aia pe ultimul număr”.

Iustin se antrenează în fiecare zi. Familia e principalul lui meditator. Învață și limba chineză și joacă și tenis, conform TVRInfo.

Iulian Viorel Petcu, tatăl lui Iustin: „Trebuie alocat timp, ca părinte. În momentul în care nu aloci timp și căutăm, ca părinte, scuze că nu am timp astăzi, nu am timp mâine, cred că nici ei nu pot obține performanță cu adevărat.”

Elena Duță, profesoară de Matematică: „Inteligență seriozitate, determinare, pasiunea cu care face orice lucru. Are o capacitate foarte mare de adaptare mentală.”

Băiatul, la fel ca alți elevi români cu reușite extraordinare, ar vrea să plece în străintate. E încurajat de părinți.

Iulian Viorel Petcu, tatăl lui Iustin: „Pentru studii aș prefera să le facă în străinătate, pentru că, la nivel universitar sunt un pic mai ridicați ca nivel decât în România.”

Iustin Ștefan Petcu se pregătește acum pentru următorul concurs internațional și toate calculele arată că steagul României are șanse să ajungă din nou pe cel mai înalt loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri