Caută
Close this search box.

Când se va deschide Transalpina. Drumarii și cabanierii nu reușesc să ajungă la un acord

Drumarii și cabanierii nu reușesc să ajungă la un acord în privința deschiderii mai rapide a Transalpinei. Proprietarii unităților de cazare vor ca drumul să se deschidă mai devreme, iar drumarii spun că pericolele sunt prea mari pentru a fi deschide atât de devreme.

Ultima ninsoare și ultimul strat de zăpadă a stârnit discuții contradictorii între cabanieri și drumari, pentru că turiștii ar putea fi puși în pericol de condițiile drumului, spun aceștia din urmă, conform Digi24.

Proprietarii unităților de cazare vor ca șoseaua spectaculoasă să fie deschisă mai devreme pentru ca turiștii care vor avea zile libere de 1 Mai și Paște să poată ajunge la Rânca. Ei spun că pierd foarte mulți bani din cauză că drumul este închis foarte mult timp.

Nu doar cabanierii vor deschiderea șoselei mai devreme, ci și locuitorii și turiștii. Dar, drumarii nu sunt siguri că le pot face acestora pe plac din cauza pericolelor care pot apărea la altitudini mari.

„Zăpada este foarte mare pe acest sector de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Nu putem asigura siguranță angajaților noștri care vor intra primii și chiar dacă aceștia vor reuși să deschidă, după aceea sunt foarte mari riscurile de producere a unei avalanșe și punem în pericol participanții la trafic”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri Craiova.

Cei care vor ca Transalpina să se deschidă mai repede mai semnat o petiția care a fost create în mediul online, iar până la acest moment s-au strâns peste 100 de semnături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri