Caută
Close this search box.

Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

Un nume în mediul medical şi universitar, dar în general puţin cunoscut bucureştenilor, Cătălin Cîrstoiu vrea să câştige încrederea alegătorilor în mai puţin de trei luni.

Cu o avere considerabilă, finul fostului președinte Traian Băsescu nu a avut un parcurs public lipsit de controverse.

Ca manager al Spitalului Universitar din București, a rămas în memoria publică pentru siguranța cu care declara că unitatea sa poate îngriji răniții de la Colectiv, fără să fie nevoie de transfer în străinătate. A declarat mai târziu că nu trebuia să fie decizia lui.

La 50 de ani, medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu e decanul Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila și conduce Spitalul Universitar de Urgență din București. Soția sa, Monica Cîrstoiu, e șefa Secției de Obstetrică Ginecologie din același spital.

Împreună dețin o avere considerabilă, care include o casă în Mogoșoaia, un apartament în București, un Cadillac și bijuterii în valoare de 150.000 de euro. Cîrstoiu încasează anual venituri de peste 450.000 de lei de la Spitalul Universitar, peste 200.000 de lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și aproape 400.000 de lei dividende de la o clinică privată.

Într-un număr impresionant de conturi, familia Cîrstoiu are peste 1.570.000 de lei, 400.000 de euro și 50.000 de dolari.

Candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei e fiul fostului politician de Argeș Ion Cîrstoiu, primar la Pitești, prefect și deputat membru al FSN și apoi al PDL. E însă și finul lui Traian Băsescu. De altfel, nu a ascuns publicului că și-a consultat nașul cu privire la decizia de a candida la București.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: Am avut o discuție cu domnia sa, o discuție lungă, lungă, în care domnia sa, ca într-o familie, mi-a explicat de ce nu e bine să fac asta, dându-mi niște argumente strict personale, strict umane. Lucru pe care l-a făcut și tatăl meu. Ei, nu am ascultat, așa sunt eu.

În aprilie 2020, Cîrstoiu a fost numit în funcția de manager interimar al Spitalului Universitar, în locul Adrianei Nica, demisă de Victor Costache după ce Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit nereguli în timpul pandemiei de COVID.

El a mai condus Spitalul Universitar în perioada 2009-2016, inclusiv când a avut loc tragedia din clubul Colectiv. O parte dintre răniți au fost aduși atunci la Unitatea de Primiri Urgențe, iar managerul Cîrstoiu, alături de ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, dădea asigurări că spitalul are toate dotările necesare și că bolnavii nu trebuie transportați în străinătate, conform TVRInfo.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei (în 2015): „Dat fiind boala pulmonară, alveolară, boala intrinsecă, sunt bolnavi care nu pot fi transportați la altitudine.

Drept pentru care pacienții respectivi vor fi tratați și sunt tratați cu toate resursele umane și materiale la nivelul spitalului. Și de altfel, nici nu a existat în vreun fel o solicitare ca vreun pacient să plece de aici în altă parte, atât timp cât, cred eu, putem să le asigurăm tot suportul necesar”.

Cu toate astea, un rănit a decedat în spital, așa cum au murit și alte victime transportate în cele din urmă cu avionul în alte țări. Medicii care i-au tratat s-au plâns că au fost aduși prea târziu.

În ciuda carierei de succes, bucureștenii nu par să-l cunoască pe candidatul PSD-PNL la Primăria Generală. Rețeta cu medicul candidat la Primăria Capitalei s-a dovedit eficientă în cazul lui Sorin Oprescu, și el fost manager la Spitalul Universitar de Urgență București.

Oprescu a câștigat chiar două mandate, între 2008 și 2015, dintr-o poziție similară cu cea a lui Cătălin Cîrstoiu. Actualul candidat PSD-PNL respinge însă orice asemănare cu evoluția lui Sorin Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri