Caută
Close this search box.

Contractul de 9 milioane de euro pentru renovarea vilei care ar fi pentru Klaus Iohannis este secretizat de ORNISS

G4media.ro a intrat în posesia unui document care arată că lucrările de 9 milioane de euro pentru renovarea unei clădiri de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 din București au fost secretizate de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). Cu circa un an mai devreme, același imobil a apărut într-o Hotărâre de Guvern semnată de premierul Nicolae Ciucă, document care, însă, nu a fost făcut niciodată public, fiind, de asemenea, secretizat.

Surse din mediul politic au declarat pentru G4Media.ro că lucrările de transformare a acestei clădiri din sediu de partid în locuință individuală au drept scop repartizarea acesteia, drept reședință oficială, pentru președintele Klaus Iohannis după terminarea celui de-al doilea mandat de la Cotroceni. Într-un comunicat de presă transmis după dezvăluirea acestui subiect, Președinția a susținut că nu există nici o solicitare din partea lui Iohannis sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru.

Într-un document din 22 noiembrie 2023 al ORNISS, înregistrat la RAAPPS pe 7 decembrie 2023 și aflat în posesia G4Media.ro, Oficiul a informat Regia că ”a eliberat SC Bog’Art SRL cu sediul social în București, str. Ion Brezoianu nr. 23, Sector 1, certificatul de securitate industrială nr. 1946 din 22.11.2023, pentru derularea contractului clasificat nr. 16313 din 26.10.2023, în care sunt gestionate informații secrete de stat de nivel SECRET al cărui beneficiar este Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

La sediul social al Bog’Art SRL pot fi gestionate informații clasificate de nivel maxim SECRET DE SERVICIU. Accesul la informații secrete de stat de nivel SECRET este permis doar în locațiile și în condițiile prevăzute de Anexa de securitate la contract.”

Potrivit Hotărârii de Guvern (HG) nr. 585 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, certificatul de securitate industrială se eliberează la cererea firmelor care semnează contracte ce, anterior, au fost clasificate drept secrete de stat. În același HG este definit și contractul clasificat – ”orice contract încheiat între părți, în condițiile legii, în cadrul căruia se cuprind și se vehiculează informații clasificate”.

După primirea certificatului ORNISS, Bog’Art SRL a gajat veniturile pe care urmează să le încaseze din derularea contractului către Raiffeissen, instituție bancară la care are, din 2011, un credit. Pe 11 ianuarie 2024, banca a informat RAAPPS despre acest lucru, indicând și numărul unui cont în care Regia să facă plățile.

Prin semnătura directorului RAAPPS, instituția a informat Raiffeissen că va plăti sumele datorate Bog’Art în contul indicat. ”(…) Bog’Art a cesionat catre Raiffeisen Bank creantele in legatura cu drepturile de incasare din Contract, aceasta fiind o practica uzuala, si pentru care am avut aprobarea Beneficiarului”, a transmis Departamentul de Marketing al firmei către G4Media.ro. Ulterior, întrebarea dacă Bog’Art a transmis băncii o copie după contractul clasificat, ceea ce ar putea constitui un incident de securitate, a rămas fără răspuns. Citește mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri