Caută
Close this search box.

Donald Trump, cauţiune de peste 90 de milioane de dolari, în procesul de calomnie cu E. Jean Carroll

Donald Trump, cauţiune de peste 90 de milioane de dolari, în procesul de calomnie cu E. Jean Carroll

Fostul preşedinte american Donald Trump a depus o cauţiune de 91,6 milioane de dolari, la un tribunal federal din New York, pentru a putea face apel la condamnarea în procesul de calomnie intentat de scriitoarea E. Jean Carroll, arată un document judiciar.

Cauţiunea, garantată de o asigurare, acoperă o eventuală confirmare a sentinţei din 26 ianuarie prin care Trump a fost condamnat în primă instanţă; în lipsa acesteia, apelul său ar fi fost respins.

Trump, rămas singurul candidat la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, a mai fost condamnat în 16 februarie la penalizări de 355 de milioane de dolari plus dobânzi de peste 100 de milioane, într-un alt dosar, pentru fraude financiare în cadrul imperiului său imobiliar, conform Agerpres.

În procesul respectiv, el a oferit o cauţiune de 100 de milioane de dolari pentru a putea face apel, însă judecătorul i-a respins cererea la sfârşitul lunii trecute.

În total, Trump are până acum obligaţii judiciare de peste o jumătate de miliard de dolari, ceea ce – apreciază AFP – i-ar putea afecta campania electorală.

În ianuarie, un juriu l-a condamnat pe fostul preşedinte la despăgubiri de 83,3 milioane de dolari pentru Carroll, într-un proces civil pentru calomnie.

Fosta jurnalistă a revistei Elle pentru SUA îl acuzase în 2019 că a violat-o în anii 1990 şi obţinuse deja, într-un alt proces cu juraţi, suma de cinci milioane de dolari, pentru o agresiune sexuală din 1996.

Ulterior, Trump ar fi făcut despre ea diferite afirmaţii denigratoare, care au făcut obiectul unui nou proces.

În afară de acestea, Trump mai este inculpat în alte patru procese penale, în special pentru încercările sale presupus ilegale de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale din anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri