Caută
Close this search box.

Două cadavre recuperate, în timpul căutării victimelor de la Baltimore

Două cadavre recuperate, în timpul căutării victimelor de la Baltimore

Două cadavre au fost recuperate în timpul căutării victimelor de la prăbuşirea podului Francis Scott, din Baltimore, Maryland.

Acesta s-a prăbușit în râul Patapsco, marți dimineață, după ce o navă de marfă a lovit una dintre coloanele sale de sprijin. Cel puțin șase persoane sunt presupuse moarte, după tragedie.

Administrația statului Maryland, prin guvernatorul Wes Moore, a solicitat joi 60 de milioane de dolari de finanțări federale de urgență, pentru a sprijini rapid eforturile de recuperare, în prăbușirea podului.

Guvernatorul democrat a spus că finanțarea este necesară pentru „a pune bazele unei recuperări rapide” post-criză.

Președintele Biden a semnalat că guvernul federal va plăti costurile totale pentru reconstrucția podului, dar aceste comentarii au fost infirmate de secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, care a spus că recuperarea va fi plătită prin plăți de asigurare.

Secretarul Transporturilor din Maryland, Paul J. Wiedefeld, a spus că bugetul statului pentru situații de urgență este “ limitat și incapabil să finanțeze o situație de urgență de această amploare”, conform FoxNews.

Wiedefeld a spus că o eliberare rapidă “a fondurilor de urgență ar permite statului” să procedeze rapid cu eliminarea, demolarea, restaurarea operațiunilor de trafic și reconstrucția de urgență a acestei legături vitale pentru Sistemul Național de Autostrăzi din Baltimore, Maryland“.

Guvernatorul Moore a promis că „cele mai bune minți din lume” lucrează la planurile de a curăța resturile, de a muta nava de marfă care a intrat în pod, de pe canal, de a recupera cadavrele celor patru lucrători presupuşi morți și de a cerceta ce a mers prost.

„Guvernul lucrează mână în mână cu industria pentru a investiga zona, inclusiv epava și a scoate nava”, a spus Moore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri