Caută
Close this search box.

Elevii și personalul Colegiului „Andrei Mureșanu”, din Bistrița, evacuați, miros suspect

Elevii și personalul Colegiului "Andrei Mureșanu", din Bistrița, evacuați, miros suspect

Evacuare de urgenţă la Bistriţa. Aproape 800 de elevi, profesori şi personal auxiliar din Liceul Andrei Mureşanu au fost scoşi din clădire din cauza unui miros puternic, posibil de gaz. Conducerea liceului a alertat autoritățile și evacuat școala.

Mai multe echipe de pompieri și angajați ai companiei de gaz și apă au început să facă verificări. Nu s-a descoperit sursa mirosului, dar primele date arată că nu e o scurgere de gaze.

Angajații liceului au dat alarma în jurul orei 9 dimineața, când au simțit un miros de mercaptan, substanță care se adaugă în gaz tocmai pentru a fi detectat.

Prima dată mirosul s-a simțit de lângă grupul sanitar al profesorilor și la Arhivă. Mirosul s-a răspândit apoi în tot imobilul. Directoarea școlii a decis să îi scoată pe elevi din clădire şi a anunțat incidentul, conform TVRInfo.

Elevii Colegiului Andrei Mureșanu au ieșit în curtea liceului, pe terenul de sport, de îndată ce s-a auzit alarma de incendiu. Unii s-au speriat, dar nu s-au înregistrat incidente.

La liceu au ajuns pompieri, cei de la Serviciul voluntar pentru situații de urgență al primăriei, dar și angajații a două firme de distribuție de gaz și apă. A început o verificare minuțioasă a spațiilor, dar și a canalizării. S-au făcut măsurători, dar nu au fost detectate scăpări de gaz. S-a decis curățarea tuturor canalelor din liceu.

În total au fost evacuați aproximativ 800 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar. Elevii au fost trimiși acasă, urmând să recupereze orele în altă zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri