Caută
Close this search box.

Joe Biden: Când ajungi la vârsta mea, anumite lucruri devin mai clare ca niciodată. În toată cariera mi s-a spus că sunt prea tânăr. Acum mi se spune că sunt prea bătrân. Problema nu e cât de bătrâni suntem, ci cât de vechi sunt ideile noastre. Nu poți conduce America cu idei vechi

Într-un discurs de 68 de minute, pe un ton alert și răspunzând prompt vocilor insolite ridicate violent din Congres cu intenția clară de a întrerupe momentul solemn al evaluării stării națiunii, președintele Joe Biden nu s-a ferit să abordeze problema vârstei sale, des invocată în spațiul public, în contextul cursei prezidențiale. Joe Biden are 81 de ani, iar Donald Trump va avea 78 la data alegerilor prezidențiale din noiembrie.

„Știu că poate nu arăt, dar sunt aici de ceva vreme. Și când ajungi la vârsta mea, anumite lucruri devin mai clare ca niciodată. Cunosc povestea americană. Am văzut încă o dată și încă o dată competiția dintre forțe în lupta pentru sufletul națiunii noastre. Între cei care vor să tragă America înapoi în trecut și cei care vor să ducă America în viitor. Viața mea m-a învățat să îmbrățișez libertatea și democrația. Un viitor bazat pe valorile fundamentale care au definit America. Onestitatea. Decență. Demnitatea. Egalitatea. Să respectăm pe toată lumea. Pentru a oferi tuturor o șansă corectă. Să nu oferim urii un adăpost sigur”, a subliniat Joe Biden.

LIVE TEXT Joe Biden: Mesajul meu către Putin este simplu – Nu ne vom îndepărta, nu ne vom înclina, eu nu mă voi înclina!

Președintele Joe Biden a susținut vineri dimineață al treilea și ultimul discurs despre starea națiunii din acest mandat. „Mesajul meu către Putin este simplu: Nu ne vom îndepărta, nu ne vom înclina, eu nu mă voi înclina” – a fost una dintre primele remarci ale președintelui, care a atacat direct, chiar de la începutul discursului său, pericolul în care se află Ucraina și Europa.

„Acum, alte persoane de vârsta mea văd o poveste diferită. O poveste americană de resentimente, răzbunare și răzbunare. Eu nu sunt așa. M-am născut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când America reprezenta libertatea în lume. Am crescut în Scranton, Pennsylvania și Claymont, Delaware, printre oamenii muncii care au construit această țară.

Am privit cu groază cum doi dintre eroii mei, Dr. King și Bobby Kennedy, au fost asasinați, iar moștenirea lor m-a inspirat să urmez o carieră în serviciul public. Avocat din oficiu, consilier, ales senator al Statelor Unite la 29 de ani, apoi vicepreședinte pentru primul nostru președinte de culoare, acum președinte, cu prima noastră femeie vicepreședinte”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

„În toată cariera mi s-a spus că sunt prea tânăr. Acum mi se spune că sunt prea bătrân. Fie că sunt tânăr sau bătrân, am știut întotdeauna ce rezistă. Steaua noastră călăuzitoare. Ideea însăși a Americii, conform căreia toți suntem creați egali și merităm să fim tratați în mod egal pe tot parcursul vieții noastre. (…) Dragi compatrioți americani, problema cu care ne confruntăm nu este cât de bătrâni suntem, ci cât de vechi sunt ideile noastre”, a atras atenția președintele.

„Ura, furia, răzbunarea, dorința de a pedepsi sunt printre cele mai vechi idei. Dar nu poți conduce America cu idei vechi care ne duc înapoi”, a spus Biden, cu referire directă la tipul de discurs al predecesorului său, care îi va fi, cel mai probabil, oponent la alegerile prezidențiale, Donald Trump.

„Pentru a conduce America, tărâmul posibilităților, ai nevoie de o viziune asupra viitorului a ceea ce poate și ar trebui să fie America. În această seară ați auzit-o pe a mea. Văd un viitor în care apărăm democrația, nu o diminuăm. Văd un viitor în care restabilim dreptul de a alege și protejăm alte libertăți, nu le luăm. Văd un viitor în care clasa de mijloc are în sfârșit o șansă corectă, iar cei bogați trebuie în sfârșit să plătească partea lor corectă de taxe. Văd un viitor în care salvăm planeta de criza climatică și țara noastră de violența armelor de foc. (…) Voi fi întotdeauna un președinte pentru toți americanii. Voi sunteți motivul pentru care nu am fost niciodată mai optimist cu privire la viitorul nostru! Așa că haideți să construim acel viitor împreună! Să ne amintim cine suntem! Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic dincolo de capacitatea noastră atunci când acționăm împreună”, a încheiat Joe Biden.

 

Discursul despre starea națiunii. Tradiție, simbol, obligație. De la foșnetul hârtiilor la spectacolul mediatic

 

Constituția SUA prevede clar în Articolul II, Secțiunea 3, susținerea unui discurs despre starea națiunii: președintele „va informa periodic Congresul despre starea Uniunii și va recomanda Congresului măsurile pe care le va considera necesare și oportune”.

The post Joe Biden: Când ajungi la vârsta mea, anumite lucruri devin mai clare ca niciodată. În toată cariera mi s-a spus că sunt prea tânăr. Acum mi se spune că sunt prea bătrân. Problema nu e cât de bătrâni suntem, ci cât de vechi sunt ideile noastre. Nu poți conduce America cu idei vechi appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri