Caută
Close this search box.

Kiev: Situaţie „dificilă” în estul Ucrainei, dar mai puţine atacuri în alte sectoare ale frontului

Comandantul şef al Armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a recunoscut miercuri că situația pe frontul din estul Ucrainei, unde trupele ruse sunt în ofensivă, rămâne „dificilă”, spre deosebire de alte zone, unde activitatea acestora „s-a diminuat puternic”, relatează France Presse.

„Situaţia operaţională pe frontul de est rămâne dificilă”, a transmis generalul Sîrski pe rețelele de socializare, indicând că s-a deplasat în „teatrul de operaţiuni” într-o zonă unde există „ameninţarea unor înaintări ale ruşilor în profunzime”, fără a face alte precizări.

„Inamicul continuă să desfăşoare acţiuni ofensive, concentrându-şi principalele eforturi în zonele Ternî, Ivanivske, Berdîci, Tonenke, Verbove şi Robotîne”, a adăugat generalul Sîrski, publicând fotografii care îl arată în mijlocul unor soldaţi pe teren.

„În acelaşi timp, probabil din cauza nivelului ridicat al pierderilor, activitatea inamicului în alte zone ale frontului s-a diminuat considerabil”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase luni, într-un interviu pentru media franceze, că avansul Rusiei a fost „stopat” în est şi că situaţia este în prezent „mult mai bună” pe front decât acum 3 luni.

În urma cuceririi, la jumătatea lunii februarie, a fortăreței Avdiivka, din estul Ucrainei, după 4 luni de lupte înverşunate, forţele ruse au preluat rapid controlul asupra mai multor aşezări situate la vest de acest oraş.

Armata ucraineană, care se confruntă cu o acută lipsă de muniţii în absenţa livrărilor din partea aliaţilor american şi europeni, a fost forţată să se retragă pe poziţii defensive uneori construite în grabă.

Polonia, contract cu SUA pentru rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune. Pachet de ajutor american pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden i-a primit pe liderii polonezi la Casa Albă, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la intrarea Poloniei în NATO.

Dar de la începutul lunii martie, asalturile ruseşti par să fi încetinit, iar Moscova a revendicat doar capturarea unei mici aşezări la sud-vest de Avdiivka.

„Pe parcursul a două săptămâni de lupte încrâncenate, inamicul a suferit pierderi extrem de ridicate.

Cu toate acestea, toate localităţile pe care a încercat să le cucerească rămân sub controlul nostru”, a afirmat generalul Sîrski.

Preluare: Agerpres

The post Kiev: Situaţie „dificilă” în estul Ucrainei, dar mai puţine atacuri în alte sectoare ale frontului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri