Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis are şanse mici la funcţiile externe vizate

Klaus Iohannis are şanse mici la funcţiile externe vizate

Decizii extrem de importante pentru România luate la congresul celui mai mare partid din Parlamentul European, care are loc la Bucureşti.

Peste 2.000 de politicieni, printre care şi 13 şefi de state şi guverne din Europa, discută despre integrarea deplină a ţării noastre în Schengen. În culise, s-a vorbit şi de funcţii la nivel înalt, în Europa, pentru preşedintele Iohannis.

Preşedinta Parlamentului european, Roberta Metsola, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, s-au numărat printre oficialii de rang înalt din tabăra popularilor care au ajuns, azi, la Cotroceni. În spatele uşilor închise, s-ar fi discutat inclusiv despre poziţii importante la nivel european.

Klaus Iohannis ar putea obţine funcţia de şef al Consiliului European în urma negocierilor politice purtate la nivel înalt de liderii europeni.

România vizează în acelaşi timp noua poziţie de comisar european pentru Apărare, o poziţie cerută în mod special de Ursula von der Leyen, sau funcţia de comisar european pentru extinderea Uniunii Europene şi bună vecinătate, conform Observator News.

Klaus Iohannis este în prezent propunerea României pentru şefia NATO. Dar şansele de a fi ales sunt mici. SUA şi Germania îl susţin deja pe premierul olandez Mark Rutte.

Şi preşedinţia Consiliului European este greu de obţinut, după ce actualul preşedinte, Charles Michel, a anunţat că va candida din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri