Caută
Close this search box.

La Paris, s-a deschis cea mai mare restrospectivă Constantin Brâncuşi. Sunt reunite pentru prima dată peste 120 de sculpturi și sute de alte exponate ale artistului

Cea mai mare restrospectivă a sculptorului Constantin Brâncuşi şi-a deschis porţile la Muzeul de Artă Contemporană de la Centrul Pompidou din Paris. Pentru prima dată sunt reunite în acelaşi spaţiu expoziţional peste 120 de sculpturi ale artistului și mai bine de 400 de fotografii, desene, filme, documente și piese de mobilier din atelierul său parizian.

Vizitatorul este invitat în universul operei brâncuşiene într-o scenografie aparte, imersivă, prin care renumitele opere sunt puse în valoare într-un spaţiu generos, dominat de alb, auriu sau negru. Pe lânga lucrările din atelierul lui Constantin Brâncuşi, sunt expuse și opere ale artistului care aparţin unor muzee internaționale de renume sau unor colecții particulare, împrumutate special pentru această retrospectivă.

Ariane Coulondre, curatoarea expoziției: Veniţi să vedeţi această expoziţie, pentru că este un moment unic, în care sunt reunite peste 120 de sculpturi, care arată extraordinara creativitate şi frumuseţe a lui Constantin Brâncuşi. Este un moment unic, istoric, excepţional, în care vedem arta sa într-un alt fel, altfel decât până acum.

Constantin Brâncuși s-a născut în 1876 în România, s-a mutat la Paris în 1904 și a trăit și creat acolo până în 1957.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 1 iulie.

Este organizată de Centrul Pompidou, în parteneriat cu Ambasada României în Franța, Institutul Cultural Român de la Paris, sub înaltul patronaj al președintelui Franței, Emmanuel Macron.

The post La Paris s-a deschis cea mai mare restrospectivă Constantin Brâncuşi. Sunt reunite pentru prima dată peste 120 de sculpturi și sute de alte exponate ale artistului appeared first on tvrinfo.ro.

Ultimele stiri