Caută
Close this search box.

Luis Rubiales, posibilă pedeapsă de 30 de luni de închisoare, pentru Sărutul Hermoso

Luis Rubiales, posibilă pedeapsă de 30 de luni de închisoare, pentru Sărutul Hermoso

Luis Rubiales s-ar putea confrunta cu o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și jumătate, dacă este condamnat pentru sărutarea lui Jenni Hermoso pe buze, împotriva voinței acesteia, au arătat documentele judecătorești.

Fostul șef al Federației Spaniole de Fotbal a fost acuzat de agresiune sexuală și constrângere în urma sărutului, infracțiuni care se pedepsesc cu închisoarea pentru un an, respectiv 18 luni.

Rubiales, de 46 de ani, i-a luat lui Hermoso capul în mână și a sărutat-o apăsat, pe buze, pe 20 august, în cadrul ceremoniei de premiere, după ce Spania a bătut Anglia, în finala Cupei Mondiale de Fotbal Feminin de la Sydney, stârnind o revoltă globală și provocând o dezbatere națională în Spania, despre sexism, conform The Guardian.

Hermoso și coechipierii ei au spus că sărutul a fost nedorit și descurajant, dar Rubiales a susținut că este consensual și a negat orice infracțiune.

Procurorul Marta Durántez l-a acuzat și pe fostul antrenor al echipei naționale a femeilor, Jorge Vilda, pe directorul sportiv al federației spaniole (RFEF), Albert Luque, și pe șeful de marketing al RFEF, Rubén Rivera, de încercarea de a o constrânge pe Hermoso să spună că sărutul a fost consensual.

Rechizitoriul arată că cei trei oficiali au hărțuit-o pe Hermoso, exercitând “acte de presiune constante și repetate”, direct asupra jucătoarei și prin intermediul prietenilor și familiei sale.

Fiecare s-ar putea confrunta cu 18 luni de închisoare. Toți trei au negat infracțiunile când au apărut în fața instanței.

Durántez a mai spus că Rubiales ar trebui să plătească 50.000 de euro daune lui Hermoso, iar alte 50.000 de euro vor fi plătite în comun de Rubiales, Vilda, Luque și Rivera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri