Caută
Close this search box.

Nicolae Radu: Întâlniri secrete și afaceri dubioase. România, încotro?

Recentele vizite la București a unor înalți emisari europeni, dar și vizita cancelarului austriac la Cotroceni, obliga la serioase reflecții!

La fel de mult obliga la analiza de intelligence și bombardamentul mediatic cu privire la ” găștile din umbra!”

Cine conduce România?

Fără să indemn la atitudini neconforme cu respectul fata de lege, interesul național trebuie să rămână în sufletul nostru! După 35 de ani de idealuri furate și de speranțe spulberate, cine poate să explice de ce România este batjocorita de cei agățați mereu la putere?

De ce România a fost și este umilita, inclusiv prin respingerea aderării la „Spațiul Schengen”, în condițiile în care, înainte de 1989, a jucat un rol deosebit de important pe scena relațiilor internaționale, inclusiv în construirea unei ” Bănci Mondiale” pentru tarile din Lumea a III-a? Nu cumva, modelul este aplicat astăzi de cunoscuta BRICS, cu acționari precum: China, Brazilia și Rusia etc?

Cine dorește că România să devina o „enclava”, dacă nu cumva a și devenit, subordonata intereselor străine?

În urma indemnului primit din partea unui distins confrate, reiterez, spre aducere aminte o analiza cu fapte dureroase pentru viitorul nostru! Întrebam în urma cu 9 ani, întreb și acum: cu ce au greșit romanii de au ajuns să fie considerații „sclavii Europei”?

În martie 1989, România nu mai avea nicio datorie externa și deținea depozite de peste 3 miliarde de dolari!

În condițiile în care toți cocoțații fixați în copacii puterii vorbesc de o ” economie care duduie”, cum este posibil că România să fie astăzi o tara cu o datorie externa de peste 200 miliarde de euro, potrivit unui premier în funcție și cu resursele naturale vândute?!

Autor: Prof.univ.dr Nicolae Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri