Caută
Close this search box.

Palestinienii, în pragul foametei. Negocierile continuă în Qatar pentru o încetare a focului. Lloyd Austin: În Gaza, numărul victimelor în rândul civililor este prea mare, iar cel al ajutoarelor prea mic

La numai câteva zile după un vot istoric la ONU, prin care Consiliul de Securitate cere încetarea focului în Fâșia Gaza, ostilitățile continuă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Palestinienii sunt în pragul foametei și își riscă viețile pentru ajutoare. Un transport a fost parașutat în nordul Fâșiei Gaza, pe țărm, și autoritățile teroriste Hamas afirmă că cel puțin 18 oameni s-au înecat încercând să ajungă să recupereze cutiile din mare. Iar în sud, continuă operațiunile israeliene.

Raidurile israeliene au continuat în sudul Fâșiei Gaza, unde se află și peste un milion și jumătate de civili care încearcă să se pună la adăpost. Gruparea teroristă Hamas afirmă că în lovituri au murit cel puțin 60 de oameni, iar la Khan Yunis a fost lovită și o tabără de refugiați, în apropierea a două spitale care sunt încercuite de forțele israeliene.

De cealaltă parte, acestea confirmă uciderea unora dintre cei mai importanți comandanți militari Hamas, printre cei care au pus la cale masacrul de pe 7 octombrie 2023.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene: Anunțăm, în concordanță cu informațiile primite de la serviciile secrete, că Marwan Issa a fost eliminat în raidurile de acum două săptămâni, împreună cu Ghazi Abu Tamaa. Marwan Issa era adjunctul lui Mohammed Deif, numărul trei în Hamas, unul dintre cei care au planificat masacrul de pe 7 octombrie, iar Ghazi Abu Tamaa era fostul comandant al Brigăzii Centrale Hamas și comandantul departamentului de armament.

Cel puțin 18 palestinieni s-au înecat încercând să preia ajutoare. ”Aceste metode umilitoare nu sunt acceptabile”

 

Un transport a fost parașutat în nordul Fâșiei Gaza, în apropiere de Beit Lahia, pe țărm, și autoritățile teroriste Hamas afirmă că cel puțin 18 oameni s-au înecat încercând să ajungă să recupereze cutiile din mare.

Între timp, negocierile indirecte dintre Israel și Hamas continuă în Qatar pentru o încetare a focului. Rezoluția ONU a ajutat, afirmă autoritățile qatareze.

Majed Al-Ansari, purtător de cuvânt al MAE qatarez: Limbajul (folosit în rezoluția ONU) este de mare ajutor, sperăm ca această tendință să continue și să putem profita de această hotărâre de a grăbi sfârșitul acestui război.

Întâlnire între secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și omologul său israelian, Yoav Gallant

La Washington a continuat conform programului prevăzut întâlnirea dintre secretarul american al Apărării Lloyd Austin și omologul său israelian, Yoav Gallant. Deși anterior, premierul Netanyahu a anulat vizita a doi dintre consilierii săi, în semn de protest față de atitudinea americană la ONU, ministrul apărării israelian a recunoscut importanța crucială a alianței cu Statele Unite

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apãrării: Aș vrea să profit de această ocazie să exprim aprecierea pentru angajamentul dumneavoastră personal, pentru spiritul de conducere, pentru prietenia față de Israel și față de mine personal, vă mulțumesc foarte mult. Vom discuta evoluțiile din Gaza și mijloacele de a ne atinge obiectivele: distrugerea organizației Hamas și repatrierea ostaticilor israelieni.

Șeful Pentagonului a subliniat, în termeni diplomatici, mesajul transmis de întreaga administrație Biden – catastrofa umanitară din Gaza și necesitatea unor schimbări fundamentale în abordarea Israelului.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării: Astăzi în Gaza, numărul victimelor în rândul civililor este prea mare, iar cel al ajutoarelor prea mic. Gaza suferă o catastrofă umanitară, iar situația se înrăutățește.

Consiliul de securitate ONU a reușit după mai multe eșecuri și datorită unei schimbări a poziției americane să adopte o rezoluție prin care cere încetarea imediată a focului în Gaza – dar ministrul de Externe israelian a afirmat că țara sa va lupta până când și ultimul ostatic va fi eliberat.

The post Palestinienii, în pragul foametei. Negocierile continuă în Qatar pentru o încetare a focului. Lloyd Austin: În Gaza, numărul victimelor în rândul civililor este prea mare, iar cel al ajutoarelor prea mic appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri