Caută
Close this search box.

Peste 70% dintre români sunt pesimiști cu privire la viitorul țării

Peste 70% dintre români sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, conform unui sondaj efectuat de INSCOP la cererea News.ro. Numărul pesimiștilor este însă în scădere față de anul trecut.

Iată datele.

25.5% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, față de 20.8% în 2022.

70.1% dintre respondenți sunt pesimiști cu privire la viitorul țării, în scădere față de 74.5% în 2022.

Poate vă întrebați de ce a scăzut numărul celor care cred că România merge într-o direcție greșită. Ei, bine, ne putem uita cine consideră că țara merge în direcția bună.

Cred, în proporţii mai mari decât media că ţara merge într-o direcţie bună, votanţii Alianţei PSD-PNL, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu venituri mari şi foarte mari şi angajaţii la stat.

Revenind la tabloul general, majoritatea românilor nu vede cu ochi buni nici direcția în care se îndreaptă lumea. 24% dintre participanții la sondaj consideră că lumea evoluează într-o direcție pozitivă, în timp ce 70.6% sunt de părere contrară.

Cred, în proporţii mai mari decât media, că lumea merge într-o direcţie bună, votanţii AUR, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu venituri foarte mari.

În ceea ce privește viața personală, peste o treime din respondenți afirmă că situația lor s-a îmbunătățit în ultimii cinci ani, dar peste 60% simt că viața lor este mai dificilă acum decât era în trecut.

În plus, procentul celor care prevăd o viață mai bună peste cinci ani este similar cu cel al celor care se așteaptă la o viață mai grea în viitor. Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro.

Datele au fost culese în perioada 22 – 29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

The post Peste 70% dintre români sunt pesimiști cu privire la viitorul țării appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri