Caută
Close this search box.

Plaje mai mari, pește mai puțin. Pescarii de la Marea Neagră se plâng de faptul că le scad capturile de la an la an

Lărgirea plajelor naște o nouă controversă pe litoral. După nemulțumirile iscate printre turiștii nevoiți să meargă prea mult prin nisip până la malul mării și scandalul şezlongurilor și al barurilor de pe plajă, vine rândul pescarilor să fie supărați. Din cauza nisipului de la mal, au dispărut scoicile și, în același timp, peștii care se hrăneau cu ele. Potrivit specialiștilor, e doar o situație temporară.

Pescarii de la Marea Neagră se plâng de faptul că le scad capturile de la an la an.

Peştele preferă acum adâncimile mai mari, unde trebuie adaptate uneltele de pescuit.

Potrivit specialiștilor, sunt mai multe cauze pentru care populația unor specii de pești este în scădere. Una dintre ele este și lărgirea plajelor, care a modificat relieful de coastă, dar și mediul marin.

În cherhanalele de pe litoral, peștii mici – hamsii și guvizi – foarte căutați de clienți sunt cel mai greu de pescuit din zonă.

Proprietarii spun că și alte specii, precum stavrizii, lufarii sau barbunii, sunt tot mai rare.

Specialiștii spun că, odată cu lărgirea plajelor, s-au schimbat și curenții marini în zona litoralului și, totodată, traiectoriile bancurilor de pești. Sunt însă convinși că situația va reveni la normal, în mod natural, în câțiva ani.

The post Plaje mai mari, pește mai puțin. Pescarii de la Marea Neagră se plâng de faptul că le scad capturile de la an la an appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri