Caută
Close this search box.

Rusia numeşte un şef interimar la conducerea marinei militare pentru a-l înlocui pe cel în funcţie

Rusia l-a numit pe amiralul Aleksandr Moiseev în funcţia de comandant şef interimar al marinei sale militare, înlocuindu-l astfel pe Nikolai Ievmenov la conducerea forţelor navale ruse, a anunţat marţi agenţia de presă de stat RIA Novosti, citată de Reuters și Agerpres,

Amiralul Aleksandr Moiseev a fost prezentat marţi în noua sa calitate în cadrul unei ceremonii oficiale la Kronstadt, oraş-port din Rusia, situat la 30 km vest de Sankt Petersburg.

Cine este Aleksandr Moiseev

Moiseev s-a născut la 16 aprilie 1962 în Kaliningrad. A absolvit un colegiu de film din regiune şi a fost înrolat în armata sovietică în 1981.

Ulterior, a studiat la Institutul naval de radioelectronică Aleksandr Popov din Sankt Petersburg, pe care l-a absolvit în 1987. În 1995, el a absolvit cursurile de ofiţer în marina rusă.

În 2003, el a absolvit cu brio Academia navală Kuzneţov din Sankt Petersburg, iar, în 2011, Academia Militară a Statului Major General.

Moiseev a operat timp de peste 29 de ani pe submarine nucleare, în special pe submarine cu rachete balistice cu propulsie nucleară din clasa Delta, ca parte a Flotei Nordului.

Agenţia de presă oficială TASS a precizat că el a fost inginer într-un grup informatic, iar apoi comandant al unităţii de luptă cu mijloace radiotehnice (BCH-7) a submarinului K-117 Briansk.

În 1994, a fost transferat pe nava K18 Delta clasa Karelia în calitate de prim ajutor al comandantului. A fost decorat cu „Ordinul pentru Curaj” pentru participarea la o operaţiune la Polul Nord.

În 2011 i-a fost atribuit titlul de Erou al Rusiei.

Din 1995, a fost prim ajutor al comandantului pe submarinul K-117, iar din 1997 comandant al celui de-al doilea echipaj al submarinului K-407. În timp ce era comandantul submarinului K-407, el a supervizat lansarea rachetei Ştil-1 din Marea Barenţ, care a plasat pentru prima dată cu succes pe orbita joasă a Pământului doi microsateliţi comerciali germani Tubsat-N şi Tubsat-N1.

Moiseev a urcat rapid în ierarhia Flotei Nordului înainte de a fi numit adjunct al şefului statului major general.

În 2018, a fost numit comandant interimar, iar apoi comandant al Flotei ruse din Marea Neagră.

În 2019, el a preluat postul de comandant al Flotei Nordului, după ce comandantul anterior, Ievmenov, a fost numit comandant al Forţelor navale ruse.

The post Rusia numeşte un şef interimar la conducerea marinei militare pentru a-l înlocui pe cel în funcţie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri