Caută
Close this search box.

Rușii continuă atacul asupra sistemului energetic ucrainean

Rușii continuă atacul asupra sistemului energetic ucrainean

Kievul a fost atacat din nou de ruşi, iar forţele armate ucrainene spun că rachetele balistice folosite au fost trase din Crimeea. 10 persoane au fost rănite și mai multe clădiri avariate.

Rachetele ar fi vizat sediul servciilor secrete. Și ucrainenii au atacat cu drone șantierul naval al flotei ruse din peninsula anexată ilegal. Soldații lui Putin au atacat pe mai multe direcții astăzi, inclusiv în sudul Ucrainei.

Încă de la primele ore ale dimineții s-a dat alarma în capitală ucraineană. Rachetele rusești au avariat o clădire cu trei etaje, iar resturile proiectilelor au căzut în mai multe cartiere ale Kievului.

Vitali Klitschko, primarul Kievului: „A fost o rachetă balistică şi alarmă aeriană a pornit când s-au auzit primele explozii în oraş. Au fost trei explozii simultane în trei sectoare.”

Primarul Vitali Klitschko spune că două persoane au fost rănite, în timp ce ambasada SUA la Kiev spune că Rusia a atacat Ucraina cu rachete hipersonice, conform TVRInfo.

A fost atacată și regiunea Odesa cu rachete Shahed. Aparatele de zbor au fost lansate din Marea Neagră şi deşi apărarea antiaeriană a fost desfăşurată în regiunea Odesa, unele zone ale oraşului au rămas fără curent şi apă. Odesa era deja afectată de atacul masiv de acum 3 zile.

„Înainte de atacul cu drone lansate din avioane tactice, din apele Mării Negre, încercând să afecteze activitatea apărării antiaeriene, teroriştii ruşi au tras o rachetă antiradar Kh-31P asupra Regiunii Odesa, care şi-a pierdut capacitatea de luptă în aer”, explică forțele de apărare ucrainene din sudul Ucrainei.

Resturile unei drone doborâte au avariat o instalaţie energetică şi au provocat un incendiu, care a scos de sub alimentare o parte din centrul regional şi din localităţile din apropiere.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „În unele regiuni, eforturile de recuperare sunt în plină desfăşurare după atacul ruşilor de azi noapte. Le mulţumesc tuturor celor care lucrează non-stop, pentru a reface alimentarea cu energiie electrică şi căldură către populaţie.”

Situaţia este foarte dificilă. Peste 200 de mii de locuinţe din Harkov nu au energie electrică. Acolo se va furniza curent după un program strict. Autorităţile locale şi toate serviciile publice înţeleg că sunt sub presiunea timpului pentru a remedia avariile că situaţia să revină la normal.

În Regiunea Mikolaiv, rușii au lovit o cemtrala electrică. În urmă atacatului instalația a luat foc, dar incendiul a fost stins repede. Dar dronele rușilor au explodat și în cartierele rezidenţiale din zonă. O locuința privată cu două etaje a fost distrusă.

În replică, ucrainenii au lovit cu drone cea mai mare centrală electrică din sudul Federației ruse. Atacul de la centrală Novocerkaskaia a provocat un incediu și câteva unități de alimentare cu energie electrică au fost oprite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri