Caută
Close this search box.

Salman Rushdie: AI amenință să ia locul scenariștilor și scriitorilor

Potrivit romancierului Salman Rushdie, într-un interviu acordat revistei literare franceze NRF și publicat joi, inteligența artificială generativă ar putea revoluționa scenaristica și genurile literare, precum thriller-ul și science-fiction-ul.

„Problema este că aceste creaturi învaţă foarte repede. Cred că este mai îngrijorător pentru literatura de gen, cum ar fi thrillerele sau science-fiction, unde ceea ce primează nu este originalitatea vocii sau a limbajului”, a declarat scriitorul americano-britanic.

„Acelaşi lucru este valabil şi pentru scenarişti. În condiţiile în care Hollywood-ul creează în mod constant noi versiuni ale aceluiaşi film, inteligenţa artificială ar putea fi folosită pentru a schiţa scenarii”, a continuat el.

El a explicat că a văzut acest lucru cu un text scris de ChatGPT cu instrucţiunea „200 de cuvinte în stilul lui Salman Rushdie”. „Rezultatul a fost o grămadă de gunoi. Nici un cititor care ar fi citit o singură pagină de-a mea nu ar fi crezut că eu sunt autorul. E mai degrabă liniştitor”, a considerat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri