Caută
Close this search box.

Spirală uriaşă, apărută în timpul aurorei boreale, în Norvegia

Spirală uriaşă, apărută în timpul aurorei boreale, în Norvegia

O spirală imensă a apărut pe cerul Norvegiei, în timpul aurorei boreale. În urmă cu aproape un an, vânătorii de aurore boreale au observat o spirală albastră misterioasă care s-a mărit pe măsură ce se deplasa pe cerul Alaskăi.

La începutul acestei săptămâni, fenomenul misterios s-a repetat. Experții explică faptul că aceste spirale au fost aduse la noi de… SpaceX, scrie futura-sciences.com.

Luni, 4 martie, SpaceX a lansat o rachetă Falcon 9 de la baza Vandenberg Space Force din California (SUA). Misiunea sa a fost de a trimite pe orbită 53 de sateliți mici. Aceasta și-a pierdut combustibilul și a coborât în vârtej spre Pământ. A fost o manevră clasică, scrie Mediafax, conform Observator News.

Dar, în timp ce trecea peste Marea Barents, vaporii conținuți în gazele de eșapament s-au transformat în cristale de gheață. Iar întâlnirea lor cu lumina soarelui a fost cea care a creat o spirală spectaculoasă și luminoasă.

Odată cu creșterea numărului de lansări SpaceX, fenomenul se înmulțește și el. Acesta a fost deja observat deasupra Noii Zeelande, Africii de Est și Hawaii. Și s-ar putea întâmpla din nou în luna octombrie.

Imaginile ar putea fi atunci cu atât mai spectaculoase cu cât perioada va fi favorabilă și pentru aurora boreală, iar ploile de meteoriți și cometa Tsuchinshan-Atlas ar putea fi de asemenea în peisaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri