Caută
Close this search box.

Ungaria nu îl doreşte pe Mark Rutte secretar general NATO

Ungaria nu îl doreşte pe Mark Rutte secretar general NATO

Ungaria nu-l vrea pe Mark Rutte la conducerea NATO: „Nu putem susţine alegerea unei persoane care a dorit punerea Ungariei în genunchi”, spune şeful diplomaţiei maghiare.

Guvernul Ungariei nu îl poate sprijini pe premierul olandez Mark Rutte să devină următorul secretar general al NATO, a declarat marți ministrul de externe al Ungariei, conform Reuters.

„Cu siguranță, nu putem susține alegerea unui bărbat în funcția de secretar general al NATO, care anterior dorea să pună Ungaria în genunchi”, a spus Peter Szijjarto, referindu-se la poziția lui Rutte, în timpul diferendului dintre Ungaria și UE, cu privire la preocupările privind statul de drept.

Szijjarto face referire la o declarație a lui Rutte legată de disputa veche între guvernul ungar și instituțiile europene legată de drepturile minorităților sexuale.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Pe vremea când guvernul de la Budapesta adopta această lege anti-LGBT, Mark Rutte spunea că „Ungaria nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană” și că trebuie să fie „pusă în genunchi pe această temă”.

Actualul secretar general al Alianţei, Jens Stoltenberg, îşi va încheia mandatul în octombrie 2024, după ce i-a fost deja prelungit de patru ori în contextul războiului din Ucraina. Mark Rutte a făcut deja cunoscut faptul că doreşte acest post, iar Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania şi-au exprimat susţinerea pentru el. Însă numirea secretarului general al NATO necesită consensul statelor membre, conform Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri