Caută
Close this search box.

VIDEO Atac armat la o sală de concerte din nord-vestul Moscovei. Rusia spune că e atentat terorist

Atac armat la o sală de concerte din nord-vestul Moscovei

Diplomaţia rusă a denunţat drept un atentat terorist sângeros atacul armat şi incendiul provocat de persoane înarmate necunoscute, într-o sală de concerte din suburbiile Moscovei, relatează AFP.

UPDATE O a doua explozie a fost auzită vineri, la sala de concerte Crocus City Hall, din nord-vestul Moscovei, unde anterior s-a înregistrat un atac armat comis de persoane neidentificate, au relatat agenţiile de presă ruse.

„Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum „un atac” care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Un atac armat comis de persoane neidentificate a avut loc vineri seară într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock „Picnik”, ai căror membri au fost evacuaţi, transmit TASS şi EFE, care citează surse din cadrul poliţiei, conform Agerpres.

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Casa Albă ”nu are niciun indiciu în acest stadiu că Ucraina sau ucraineni ar fi implicaţi” în atacul asupra unei săli de concerte de lângă Moscova, a declarat vineri un purtător de cuvânt american, informează AFP.

„Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu iniţial, să faceţi vreo legătură cu Ucraina”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri