Caută
Close this search box.

AUR şi SOS ar avea o intenţie de vot de 30%, la europarlamentare

AUR şi SOS ar avea o intenţie de vot de 30%, la europarlamentare

Alianța PSD-PNL ar obține la alegerile europarlamentare din luna iunie doar 31,6% din voturile exprimate, potrivit celui mai recent sondaj realizat de AtlasIntel.

Alianța formată din actualele partide aflate la guvernare este urmată de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) care ar obține 24,6%. Pe locul trei se află partidul AUR cu 19,9%, iar SOS, partidul Dianei Şoşoacă, ar obţine 8%.

Sondajul arată rezultate surprinzătoare pentru coaliția PSD-PNL dar și pentru Alianța Dreapta Unită, care depășește partidul AUR. Partidul Dianei Șoșoacă intră în Parlamentul European.

Potrivit datelor demografice, Alianța PSD-PNL este votată mai mult de persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, în timp ce Dreapta Unită primește cele mai multe voturi de la cei cu vârsta între 40 și 49 de ani. AUR este partidul care primește cele mai multe voturi de la electoratul tânăr, cu vârsta între 18 și 29 de ani.

Peste jumătate dintre români consideră că alianța între PSD și PNL nu a fost o idee bună, în timp ce doar 35% au o părere favorabilă despre alianța dintre partidele de guvenământ, conform Digi24.

Sondajul AtlasIntel a măsurat și opinia românilor în legătură cu partidele suveraniste sau naționaliste, cum sunt numite ele, de regulă, aproape jumătate dintre respondenți fiind de părere că acestea „sunt cu siguranță o problemă”. 19,2% spun că „sunt mai degrabă o soluție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri