Caută
Close this search box.

Circa 10.000 de spectatori sunt aşteptaţi la primele Europene de mountain bike din România

Organizatorii Campionatelor Europene de mountain bike de la Cheile Grădiştei Fundata din perioada 8-12 mai, contează pe prezenţa a circa 10.000 de spectatori la întreceri, informează Federaţia Română de Ciclism, într-un comunicat remis Agerpres.

Evenimentul, transmis live de Eurosport şi în Aplicaţia Eurosport ar putea atrage o audienţă de peste 8 milioane de telespectatori.

Federaţia Română de Ciclism în parteneriat cu Auchan România, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agenţia Naţională pentru Sport organizează, între 8 şi 12 mai 2024, la Cheile Grădiştei, din judeţul Braşov, organizează Campionatele Europene de ciclism mountain bike în premieră în România,. la disciplinele cross country olympic (XCO), cross country team relay (XCR) şi cross country short track (XCC) pentru categoriile elite, U23 şi juniori.

Cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris şi cu doar câteva zile înaintea închiderii calificărilor pentru acestea, România va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente de mountain bike din 2024, care va aduce la start cei mai puternici rideri din întreaga Europă. Printre aceştia se numără şi Vlad Dascălu, care va încerca să îşi apere titlul de campion european la XCO, obţinut la Jocurile Europene din 2023.

”Asistăm la un moment istoric în sportul românesc cu pedale, iar miza şi beneficiile pot fi uriaşe. Este un bun prilej ca să arătăm că ştim să organizăm competiţii de ciclism de talie internaţională, ceea ce sper să ne aducă în România pe viitor şi alte campionate şi cupe europene sau, de ce nu, chiar mondiale. De asemenea, evenimentul va reprezenta o bună motivaţie pentru riderii români, în special pentru copii şi tineri şi va crea valuri de audienţă benefice ciclismului şi turismului românesc. Suntem norocoşi că am reuşit să coagulăm în jurul acestui eveniment o echipă pasionată şi experimentată, din care fac parte organizatori de evenimente de ciclism din toată ţara”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Cătălin Sprinceană, într-un comunicat.

Traseul pe care se vor desfăşura competiţiile, în lungime de 3,4 km, a fost realizat cu sprijinul resortului Cheile Grădiştei Fundata, o destinaţie dotată cu multe facilităţi dedicate sportului, inclusiv o arenă de biatlon. Echipe între 4 şi 10 oameni au lucrat 20 de zile la traseu, începând din noiembrie 2023, pentru a-l pregăti pentru competiţie.

”Încă se lucrează la traseu, ultimele finisaje le vom face în data de 20 aprilie, când aşteptăm alături de noi la Cheile Grădiştei Fundata cât mai mulţi voluntari care doresc să fie parte dintr-un asemenea eveniment. Am pornit la drum cu gândul că, după Europene, acest traseu va putea fi folosit ca bază de antrenament pentru echipa naţională sau de echipe din alte ţări, care ar putea să-şi planifice aici cantonamente. În plus, acest traseu va putea fi folosit la competiţii internaţionale viitoare”, a spus Tudor Oprea, managerul proiectului.

În pregătirea Campionatelor Europene de MTB, pe traseul proaspăt amenajat la Cheile Grădiştei Fundata va fi organizat, în weekendul 27-28 aprilie, un eveniment de test care reprezintă şi etapa I din Cupa României la XCO, la care sunt aşteptaţi să participe un număr record de ciclişti licenţiaţi.

The post Circa 10.000 de spectatori sunt aşteptaţi la primele Europene de mountain bike din România appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri