Caută
Close this search box.

Detectoare de fum și monoxid de carbon, instalate gratuit, la vârstnici, familii cu mulți copii sau în situații vulnerabile

Zece mii de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi instalate gratuit în toată țara. E o campanie care vizează casele persoanelor în vârstă și ale familiilor cu mulţi copii sau într-o situaţie materială precară. Dispozitivele vor ajunge în localități unde au fost multe incendii și victime în ultimii ani. Montarea detectoarelor va ajuta la salvarea de vieţi.

Satul Mercheașa, din comuna brașoveană Homorod, a fost scena multor incendii. Cele mai multe devastatoare.

Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov: Dorim să încurajăm montarea de detectoare de fum și monoxid de carbon. Este mult mai bine ca un incendiu să fie identificat în faza incipientă.

Pompierii le-au explicat proprietarilor de ce au nevoie de astfel de detectoare: Au fost foarte multe situații când persoane au murit din cauza faptului că s-au intoxicat cu monoxid de carbon și, practic, prin aceste detectoare, tocmai asta vrem să facem, să salvăm cât mai multe vieți.

Fumul produs de incendiile mocnite ucid oameni înainte ca flăcările sau salvatorii să ajungă la ei.

Al doilea mare ucigaș este monoxidul de carbon, periculos pentru că n-are nici culoare și nici miros. Înainte să-și dea seama ce se întâmplă, victimele încep să aibă dureri de cap, amețeli, apoi se instalează coma și în final decesul. Detectoarele elimină aceste riscuri.

Lt.col. Radu Nan, comandantul Detaşamentului Pompieri Făgăraş: În momentul în care senzorul se va activa, acesta va emite un semnal sonor, ceea ce va avertiza toți ocupanții locuinței să se autoevacueze, iar ulterior să anunțe autoritățile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, anul trecut au pierit în incendii aproape 300 de oameni, adulți și copii.

The post Detectoare de fum și monoxid de carbon, instalate gratuit, la vârstnici, familii cu mulți copii sau în situații vulnerabile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri