Caută
Close this search box.

Drona navală descoperită pe mare avea la bord o jumătate de tonă de explozibil

Drona navală descoperită pe mare avea la bord o jumătate de tonă de explozibil. A stat aproape o zi în Portul Constanța, în apropierea unor petroliere

Drona navală pe care autoritățile române au ținut-o aproape o zi în Portul Constanța avea la bord o jumătate de tonă de explozibil. Informația a fost publicată de un site de specialitate din Franța, sub semnătura unuia dintre cei mai credibili specialiști în domeniul naval.

Drona a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute de Agenția de Salvare pe Mare și, după 2 zile, a fost detonată de pirotehniștii Armatei și ai SRI, în poligonul Capu Midia.

Potrivit celor de la site-ul NavalNews, drona recuperată de români avea la bord încărcătura explozivă a unei rachete anti-navă sovietice, aproximativ 500 de kg. Asta înseamnă de peste două ori mai mult decât are o rachetă modernă Harpoon, conform TVRInfo.

Cel mai probabil, ambarcațiunea de aproape 10 metri lungime era ucraineană, însă specialiștii nu exclud nici să fi fost rusească.

Sigur este că drona era extrem de periculoasă. Sursa acestor informații este foarte credibilă, spun analiștii militari.

Autoritățile române au descoperit pe 3 aprilie această bombă cu ceas, au tractat-o cu o navă a Agenției de Salvarea a Vieții pe Mare și au ținut-o aproape 1 zi în Portul Constanța, în apropierea unor petroliere.

Autoritățile recunosc că a fost un incident periculos

Până acum, autoritățile au refuzat să dea detalii despre drona navală, însă au recunoscut că a fost vorba de un incident periculos.

La o zi după ce a fost descoperită și adusă în Portul Constanța, drona periculoasă a fost din nou tractată și dusă în Poligonul Capu Midia, unde a fost detonată. Explozia a fost atât de puternică încât mai mulți constănțeni s-au speriat și au sunat la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri