Caută
Close this search box.

Iohannis a decolat din Sibiu spre Coreea de Sud cu avionul privat de lux cu care a mers în Emiratele Arabe și turneul din Africa, anunță Boarding Pass

Iohannis a decolat din Sibiu spre Coreea de Sud cu avionul privat de lux cu care a mers în Emiratele Arabe și turneul din Africa, anunță Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației, printr-un mesaj pe Facebook. Iohannis a mers în turnee în Africa, America de Sud și Asia în 2023, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie. Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro anul trecut.

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr, care face parte din delegația lui Iohannis, a plecat în Coreea de Sud cu alt avion, au declarat pentru G4Media surse din Ministerul Apărării.

În 2022 și 2023, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

”Președintele României va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024, potrivit informațiilor oficiale. Acesta își va începe călătoria duminică și va zbura spre Seul (Coreea de Sud) cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023)”, este mesajul publicat de Boarding Pass.

Este însoțit de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri