Caută
Close this search box.

Luminița Odobescu a discutat cu directorul AIEA, inclusiv despre atacurile ruse de la Zaporojie

Luminiţa Odobescu a avut luni o întrevedere cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, aflat în vizită în România.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut luni o întrevedere cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, aflat în vizită în România.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi al atacurilor succesive asupra centralei nucleare de la Zaporojie, şefa diplomaţiei române a subliniat rolul definitoriu al Agenţiei în asigurarea respectării normelor de securitate nucleară şi în prevenirea unui accident la centralele nucleare din Ucraina, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, ministrul român de Externe a subliniat importanţa rolului AIEA în utilizarea tehnologiilor nucleare în scopuri paşnice în condiţii de siguranţă şi securitate. În acest context, Luminiţa Odobescu a evocat semnificaţia summitului dedicat energiei nucleare, desfăşurat pe 21 martie, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri