Caută
Close this search box.

Macron: UE are datoria să extindă sancţiunile împotriva Iranului

Macron: UE are datoria să extindă sancţiunile împotriva Iranului

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este de datoria Uniunii Europene să extindă sancţiunile ce vizează Iranul, după atacul lui împotriva Israelului.

„Suntem favorabili ca să existe sancţiuni care să poată viza de asemenea pe toţi cei care ajută la fabricarea de rachete, drone ce au fost utilizate în timpul atacului de sâmbătă spre duminică”, a declarat Macron la Bruxelles, cu puţin timp înainte de un summit al Celor 27.

„Prin urmare, datoria noastră este să extindem sancţiunile”, a insistat preşedintele francez, subliniind că a pledat pentru această soluţie în timpul summitului virtual al G7 care a avut loc duminică.

Noi sancţiuni la adresa Iranului după atacul său împotriva Israelului se vor afla pe agenda discuţiilor summitului miniştrilor de externe al ţărilor G7, ce se va desfăşura de miercuri seara până vineri pe mica insulă turistică italiană Capri, în largul coastei oraşului Napoli, conform Agerpres.

Marţi, Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor impune noi sancţiuni împotriva Iranului după atacul asupra Israelului.

Iranul a lansat sute de drone şi rachete în direcţia teritoriului israelian în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, ca răspuns la un atac, pe 1 aprilie, asupra anexei consulare a ambasadei Iranului la Damasc, în Siria, atribuit Israelului.

Aproape toate rachetele şi dronele au fost distruse înainte de a lovi teritoriul israelian. Acesta a fost primul atac direct al Iranului împotriva Israelului.

Armata israeliană a avertizat marţi că Iranul nu va scăpa „nevătămat” din acest atac fără precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri