Caută
Close this search box.

Rafila: Spitalele din Bucureşti trebuie integrate într-o platformă comună

Rafila: Spitalele din Bucureşti trebuie integrate într-o platformă comună

Ministrul Sănătţii, Alexandru Rafila, consideră că spitalele din Bucureşti trebuie integrate într-o platformă comună, atât pentru a face economii, cât şi pentru a oferii servicii mai bune pacienţilor.

”Sigur că trebuie să existe o gândire pentru că discutăm de 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei (…) Spitalele din Bucureşti trebuie integrate într-o platformă comună care, pe de o parte, să economisească banii, una este să facă achiziţii la un spital, alta să faci la 19 spital”, a declarat, luni seară, la Euronews, Alexandru Rafila.

Ministrul consideră că ”integrarea este necesară” şi pentru a oferi servicii mai bune pacienţilor.

”ASSMB trebuie să facă o reformă să aibă platforme comune (…) să opereze, de exemplu, platforme comune pentru analizele medicale, care sunt constisitoare (…) creg că în 2-3 ani această integrare se poate realiza”, a mai declarat Rafila, conform News.ro.

Ministrul crede că s-ar putea realiza mai eficient şi asigurarea hranei pentru spitale, dar şi alte decizii, dacă ar exista o platformă gesrionată comun. În prezent, potrivit lui Rafila, fiecare spital are management separat, ”nu sunt integrate serviciile”.

”Este momentul unui nou început poate şi pentru ASSMB şi cred că este momentul să să termine scandalurile”, a adăugat ministrul, precizând că a încercat să discute cu fostul director al instituţiei, Gabriela Oana Sivache, dar a fost ”multă vorbărie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri