Caută
Close this search box.

Șacali la marginea orașului Galați, locuitorii sunt îngroziți

Șacali la marginea orașului Galați, locuitorii sunt îngroziți

E îngrijorare într-un cartier de la marginea Galațiului după ce câțiva șacali au fost auziți în ultimele nopți foarte aproape de blocurile oamenilor.

Ei se tem că vor fi atacați de sălbăticiuni, mai ales că în apropiere se află pădurea de la Siret, un loc în care șacalii își pot găsi cu ușurință adapost și hrană. Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să nu se apropie de animale și să sune la 112 dacă le văd în apropiere.

Construit la marginea orasului Galați, acum 20 de ani, cartierul Dimitrie Cantemir, cu blocuri tip ANL, e recunoscut pentru zona verde și pentru fazanii care își făceau apariția aici. De aproape doi ani, șacalii au luat locul păsărilor.

Localnicii spun că șacalii au ajuns în apropierea blocurilor nu doar pentru că au dispărut câinii care îi speriau, ci și din cauza drumului expres Galati-Brăila, care a redus spațiul animalelor sălbatice, conform TVRInfo.

Specialiștii spun că șacalii sunt greu de prins. Pot fi vânați în baza unei cote, însă legea nu permite împușcarea lor în apropierea localităților. Nici relocarea nu ar rezolva problema, ci ar putea duce la alte dezechilibre în natură.

Dușmanul natural al șacalului este lupul, însă acesta a dispărut în județul Galați, de mai bine de 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri