Caută
Close this search box.

Securitatea în muncă, supravegheată cu ajutorul inteligenței artificiale. O simplă scanare poate detecta chiar și o mănușă perforată

Tehnologia informatică, inteligența artificială și digitalizarea oferă tot mai multe soluții pentru creșterea securității și sănătății în muncă. Angajații pot fi instruiți și protejați mai eficient prin aplicații IT și echipamente care folosesc senzori. La astfel de soluții digitale încep să apeleze tot mai mult unii angajatori.

Un producător de echipamente electronice a creat un panou cu senzori și camere de luat vederi cu ajutorul cărora se poate detecta automat dacă un muncitor este echipat corespunzător sau nu.

Dorel Mocanu, manager, Departamentul de Soluţii Video: În momentul de față avem mănuși, mască, ochelari, cască și vestă. Ele trebuie să fie toate poziționate corect. În momentul de față nu poartă masca corect.

Un echipament care analizează accesoriile unei singure persoane folosește inteligența artificială și poate identifica și dacă o mănușă este perforată, de exemplu.

La Târgul din Brașov au fost prezentate și soluții pentru persoanele care nu poartă încălțăminte corespunzătoare.

Mădălin David, reprezentant, producător de încălţăminte de protecţie din Suedia: Încercați să țineți mâinile natural, pe lângă corp. (…) Acum el începe de fapt scanarea și urmărește zonele cu presiunea cea mai ridicată, urmând ca, la final, de fapt să vă recomande unul dintre cele trei tipuri de branțuri.

Cu detectoare performante pot fi depistați și angajații care vin la serviciu sub influența băuturilor alcoolice.

Dana Gruia, reprezentant, producător de testere: Este foarte accesorizat. Adică are în spate o aplicație. Are un Bluetooth. Are inclusiv opțiunea de GPS, astfel încât, dacă d-voastră doriți să faceți mai multe prelevări.

Instructajul pentru protecția muncii poate fi desfășurat acum și online, iar fișele și documentele întocmite pot fi complet digitalizate.

The post Securitatea în muncă, supravegheată cu ajutorul inteligenței artificiale. O simplă scanare poate detecta chiar și o mănușă perforată appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri