Caută
Close this search box.

Șemlac, comuna în care copii de toate vârstele vin cu bicicleta, la şcoală

Șemlac, comuna în care copii de toate vârstele vin cu bicicleta, la şcoală

O comună din Arad se mândrește că aproape toată lumea de acolo pedalează, așa cum se întâmplă în țările din Vest, în care mersul pe bicicletă este o tradiție.

Elevii merg la cursuri pe două roți. Iar rastelurile din fața școlii sunt neîncăpătoare. Imaginea cu sutele de biciclete parcate în fața instituției de învățământ a devenit virală pe internet.

Dis-de-dimineață, înainte de ora 8, rastelurile din fața școlii  din Semlac încep să se umple. Rând pe rând, apar copii pe biciclete. Își așază cu grijă vehiculul care i-a adus până acolo, simplu și rapid, conform TVRInfo.

Un angajat al școlii îi ajută pe elevi, astfel încât să fie loc pentru toate bicicletele. În câteva minute, rastelurile sunt pline. Sunt nu mai puțin de 150 de biciclete frumos ordonate.

Comuna are trei kilometri de pistă pentru bicicliști, dintr-un capăt în altul, amenajată lângă trotuar, nu pe marginea șoselei, la fel ca în Occident.

Daniela Vădăsan, directorul şcolii: “Dintre cei 330 de copii din școala noastră, peste 50 % vin cu bicicleta. Unii sunt însoțiți de părinți, alții vin singuri”.

Letiția Stoian, primarul comunei Semlac, judeţul Arad: De multe ori le spun părinților să îi lase să vină singuri la școală, pentru că sunt în siguranță. Pista îi aduce în siguranță la școală”.

Pentru că locurile din rastel au devenit insuficiente, primăria intenționează să monteze altele, pentru ca pedalatul să fie susținut și mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri