Caută
Close this search box.

Tensiune în creștere în Orientul Mijlociu

Tensiune în creștere în Orientul Mijlociu

Tensiune în creștere în Orientul Mijlociu: un atac direct al Iranului împotriva Israelului ar fi iminent. Toată comunitatea internațională, inclusiv Rusia, lansează tuturor părților apeluri la reținere. În presă americană circulă informații – neconfirmate oficial – că mulți, dacă nu chiar toți ostaticii aflați încă în mâinile grupării Hamas, ar fi morți.

Compania aeriană Lufthansa a suspendat, până pe 13 aprilie, toate zborurile spre şi dinspre Teheran, pe fondul temerilor că Iranul ar urma să atace Israelul. Este singurul operator aerian occidental care mai zboară pe această ruta.

Sunt tot mai multe informații – imposibil de verificat – că, foarte curând, regimul teocratic de la Teheran va atacă Israelul, că riposta la bombardamentul israelian asupra Consulatului iranian din Damasc, Siria.

Benjamin Netanyahu, prim-ministru, Israel: Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, oriunde. Noi avem un principiu clar: dacă ne face cineva rău, şi noi îi vom face rău. Asigurăm nevoile de securitate ale Israelului, atât defensiv, cât şi ofensiv.

Situația se complică și mai mult în zona după ce armata israeliană i-a lichidat pe trei dintre fiii liderului Hamas, Ismail Haniyeh, și pe trei nepoți ai săi.

Mașina în care se aflau a fost lovită de o rachetă israeliană. Se pare că nici premierul Netanyahu, nici ministrul Apărării nu au știut despre această operațiune.

Nahed Haniyeh, fratele liderului Hamas: Suntem în faţa acestor măreţi martiri, fiii conducătorului Biroului Politic al Mişcării Islamice de Rezistenţă. Să ştie toată lumea că în Gaza nu e nicio diferenţă între fiii liderilor şi fiii celorlalţi oameni.

Haniyeh, despre care se spune e multimiliardar, locuiește în Qatar, însă o parte din familia să a rămas în Gaza. Primele lui cuvinte, după ce a aflat că i-au murit copii și nepoți au fost: sunt mândru că au devenit martiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri