Caută
Close this search box.

Tornade în mai multe state americane. Cel puțin trei oameni și-au pierdut viața

Tornade în mai multe state americane. Cel puțin trei oameni și-au pierdut viața

Tornade violente în mai multe state americane. Cel puțin trei oameni și-au pierdut viața. Cele mai afectate sunt Texas, Louisiana și Mississippi – unde pagubele materiale sunt de ordinul zecilor de milioane de dolari.

În mai multe orașe din statul Louisiana, tornada a smuls acoperișuri, a dărâmat copaci și stâlpi de electricitate.

Orășelul Slidel este cel mai afectat – au fost distruse parțial zeci de locuințe, iar oamenii au rămas blocați în casele peste care s au prăvălit arbori sau diverse obiecte purtate de vântul puternic.

Jake Morris, poliția din Slidell: Oamenii noștri sunt foarte, foarte ocupați pe teren. Încercăm să ajungem la toată lumea. Vă rugăm să aveți răbdare, venim.

Deocamdată, autoritățile nu au instituti interdicții de circulație, dar cer populației prudență maximă, conform TVRInfo.

Gregg Cromer, primar, Slidell: Îi sfătuiesc pe șoferi să nu iasă cu mașina în această seară, în partea de sud va fi ca la uraganul Katrina. E întuneric, iluminatul stradal nu funcționează, și nici semafoarele. 

În Texas, viteza vântului a depășit 90 de km pe oră. Rafalele au distrus parțial magazine, restaurante și locuințe. Pagubele ar fi putut fi mult mai mari, dar spre deosebire de Louisiana și Mississippi, în Texas tornada a durat foarte puțin.

Nancy Guzman, proprietară restaurant: O să avem închis o vreme. Nu știm cât, dar sperăm că nu mult, cât să avem timp să reparăm. Acum, de exemplu, nu e curent, trebuie să așteptăm.

În New Orleans a plouat torențial ore întregi. Șoselele au fost inundate, iar echipele de salvare au acționat non-stop pentru a-i salva pe șoferii surprinși pe drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri