Caută
Close this search box.

Copil de 11 luni, cu gripă, a decedat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București

Un bebeluş de 11 luni, diagnosticat la internare cu gripă, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

”Pe data de 8 ianuarie s-a prezentat în Urgenţă un bebeluş de 11 luni cu stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie marcată cu toate analizele modificate. S-a testat şi s-a pus diagnosticul de gripă tip A chiar din UPU. S-a internat în secţia de ATI. A fost necesară intubaţia. Nu a răspuns la tratamentul specific. Azi noapte s-a declarat decesul (după 4 zile) după un stop neresuscitabil”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru, citată de Agerpres.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai crescuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta si s-a incadrat in intervalul asteptat. Activitatea gripala a evoluat cu intensitate scazuta, inregistrandu-se focare locale in jud. Brasov, mun. Bucuresti si cazuri sporadice in unele judete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri