Caută
Close this search box.

Apel fără precedent! Magistraţii din România cer ajutorul miniştrilor Justiției din UE

Tudorel Toader

Apel fără precedent al asociaţiilor de magistraţi din România! Trei organizaţii ale judecătorilor si procurorilor le cer miniştrilor Justiţiei din ţările europene să discute, la reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, respectarea independenţei Justiţiei din ţara noastră.

Într-o scrisoare transmisă astăzi, magistraţii români susţin că autorităţile din ţara noastră nesocotesc Rapoartele MCV, avizele Comisiei de la Veneţia dar şi rapoartele GRECO legate de legile justiţiei şi codurile penale.

Într-o scrisoare transmisă astăzi, magistraţii români susţin că autorităţile din ţara noastră nesocotesc Rapoartele MCV, avizele Comisiei de la Veneţia dar şi rapoartele GRECO legate de legile justiţiei şi codurile penale.

Documentul îl critică pe ministrul Justiţiei pentru procedurile de îndepărtare din funcţie a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României.

Semnatarii scrisorii spun că subiectele aflate pe agenda consiliului nu pot fi aprofundate în contextul în care într-unul dintre statele membre lipsesc elemente esenţiale ale statului de drept.

Un răspuns

  1. Parcă am fi după alegerile din 1946, când alianța electorală formată din Partidul Comunist Român, Partidul Social-Democrat și acoliții lor forma guvernul de stânga al prim-ministrului de Petrică Groza şi pornea cu entuziasm și elan acțiunea de distrugere a statului de drept din Romania:
    – Au ras Constituția din 1923 si au impus-o pe cea din 1948 * Cam ce fac acum PSD + ALDE + UDMR + țărăniștii lui Pavelescu + independenții lui Pambaccian, care rescriu constituția ţării via activitatea de recitire-recitare-cântare a CCR-ului după texte dictate de interesul de gașcă a celor aflați la volan.
    – Au schimbat forma de guvernământ, mazilind pe șeful statului de atunci- regele Mihai *C-am ceea ce fac acum, mascat, PSD, ALDE & co,cei care subminează zi de zi, prin legi asa-zis constituționale sau OUG-uri, atribuțiunile șefului statului, președinte al României, inclusiv împiedicându-l pe acestea sa-și exercite atribuțiunile de reprezentare externa sau de garant al independentei naționale, securității, unității și integrității teritoriale, golind de orice conținut funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării – Romania încetând de facto să mai fie o republică semi-prezidențială. .
    – Au constituit in 1947 Tribunalele Populare, lovind la glezne justiția si s-au substituit acesteia. *Cam ceea ce face acum Parlamentul prin Comisiile de Ancheta Parlamentare și CCR-ul subordonat politic, care dau buzna pe teritoriul justiției, înlocuind obraznic si samavolnic instituțiile abilitate, respectiv parchete& tribunale – independenta si echilibrul celor trei puteri in stat devenind o gluma foarte proasta.
    – In 1948 au purces la “naționalizarea întreprinderilor industriale, bancare, de asigurări, miniere şi de transporturi”, printr-o lege idioata care a consfințit trecerea României de la economia de tip capitalist la economia de tip centralizat”. *Cam ce a început acum odată cu atacul la multinaționale, la zona energetica, companii private, mass media, BNR… .
    -Instituțiile statului , inclusiv mass-media, au fost capturate si folosite in interes propriu de noile “autorități “ . * Cam ce se întâmplă acum cu ministerele -inclusiv cele de forță SIE, MAI la pachet cu serviciul de informații din dotare, MAN & serviciul acestuia de informații – sau cu instituțiile descentralizate, CSM, DNA, DIICOT, ANI, CNA, AEP, ANAF etc, etc
    In anii 1946-1948 îngenuncherea statului român a fost coordonată de ruși, prin celebrul, de tristă și de groaznică amintire, comisar Vîşinski . Nici acum nu pare sa fie altfel, dacă te uiți la direcția pe care o urmează Romania sau la atacul si subminarea serviciilor de informații românești, concepute și dirijate parca de o mână de experți din afara tării, sau la sporirea prin mijloace dubioase a influentei GAZPROM-ului in economia României, iar asta în detrimentul industriei energetice naționale. Adaugați la cele spuse și prezenta masiva a mass-mediei manipulatoare a Rusiei care acționează nestingherita in mass-media romanească si la lipsa oricărei reacții de minima apărare a statului împotriva atacurilor manipulatorii ale acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri