Caută
Close this search box.

Tudorel Toader doreşte să aducă noi magistraţi la Secţia de anchetare a magistraţilor

tudorel toader

Ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader, a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern, prin care se suplimentează cu 41 numărul de posturi de la Secția specială de investigare a magistraților.

Înființarea Secției Speciale a fost vehement contestată de magistrați, care cer desființarea ei, îngrijorați de presiunile politice care pot fi făcute prin intermediul acesteia, la adresa lor.

În replică, ministrul Tudorel Toader nu numai că nu intenționează să o desființeze, ci o face și mai puternică.

Proiectul de HG are un articol unic: „Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările și completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară, 7 posturi de specialiști, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate și 3 posturi de personal conex, care revin Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”.

În nota de fundamentare se precizează printre altele că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a început să funcționeze la data de 23 octombrie 2018.

„În prezent, în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție nu există niciun post de ofițer sau agent de poliție judiciară. De asemenea, Secției nu i-a fost repartizat niciun post de specialist. În prezent, în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție își desfășoară activitatea un număr de 11 ofițeri de poliție judiciară delegați din cadrul Ministerul Afacerilor Interne și un număr de 3 specialiști antifrauda delegați de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În acest context, este imposibilă desfășurarea în condiții optime a activității Secției, în vederea realizării atribuțiilor specifice de urmărire penală și a scopului pentru care această a fost înființată de către legiuitor”, se mai arată în notă de fundamentare, conform Realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri