Caută
Close this search box.

Scenariu à la Breaking Bad: Un profesor japonez și-a pus studenții să producă ecstasy

Un profesor universitar japonez ar putea să se confrunte cu până la 10 ani de închisoare după ce se presupune că și-a pus studenții să producă ecstasy, au declarat miercuri oficialii, acesta reprezentând un scenariu asemănător renumitului serial de televiziune „Breaking Bad”, potrivit AFP.

Autoritățile suspectează că profesorul de farmacologie în vârstă de 61 de ani de la Universitatea Matsuyama din vestul Japoniei a pus elevii să facă MDMA – cunoscută în general sub numele de ecstasy – în 2013 și un alt așa numit „medicament de designer” 5F-QUPIC anul trecut. Profesorul a declarat anchetatorilor că intenționează să continue studiul „educației” studenților săi în domeniul farmaceutic, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul ministerului local al sănătății. Pretinsul produs fabricat – ecstasy, nu a fost găsit și „a fost probabil aruncat”, a adăugat acest oficial, care a cerut să rămână anonim. Dacă este acuzat și condamnat, el ar putea să se confrunte cu până la 10 ani în spatele gratiilor. Legea japoneză prevede că un cercetător are nevoie de o licență eliberată de autoritățile regionale pentru fabricarea de stupefiante în scopuri academice.

Medicamentul sintetic MDMA acționează ca un stimulant și halucinogen și este principalul ingredient al ecstasy, oferind utilizatorilor un sentiment sporit de energie, empatie și plăcere. Acesta a fost recent utilizat în studiile de cercetare explorând eficacitatea sa în tratarea tulburării de stres post-traumatic (PTSD). 5F-QUPIC, de asemenea cunoscut sub numele de 5F-PB-22, este un medicament asemănător canabisului interzis în Japonia în 2014, după ce a fost suspectat că ar cauza accidente rutiere.

Nu este clar dacă ar exista alte asemănări între cazul profesorului de la Universitatea Matsuyama și cel al lui Walter White, eroul fictiv al „Breaking Bad”. Walter White, jucat de Bryan Cranston, a fost un fost profesor de chimie diagnosticat cu cancer pulmonar inoperabil care începe să producă metamfetamină cristalizată pentru a-și plăti tratamentul și pentru a-și asigura familia – uneori cu ajutorul unui fost elev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri