Caută
Close this search box.

Theresa May a dat undă verde gigantului Huawei în dezvoltarea rețelei 5G din Marea Britanie

huawei

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a dat undă verde gigantului chinez Huawei pentru a ajuta la construirea unei rețele de 5G, în ciuda avertismentelor avertismentele de securitate de la miniștrii de stat și de la Washington, a informat miercuri „Daily Telegraph”, potrivit AFP.

Consiliul de Securitate Națională al țării, care este prezidat de May, a convenit marți să permită accesului limitat al gigantului tehnologic chinez la construirea infrastructurii auxiliare cum ar fi antenele, a afirmat raportul.  Decizia a fost luată în ciuda preocupărilor exprimate de secretarul de stat Sajid Javid, secretarul de externe Jeremy Hunt, secretarul apărării, Gavin Williamson, secretarul de comerț internațional Liam Fox și secretarul pentru dezvoltare internațională, Penny Mordaunt.

Downing Street a refuzat să comenteze, dar Huawei a salutat raportul ziarului. „Huawei salută rapoartele conform cărora guvernul britanic se îndreaptă spre a permite Huawei să contribuie la construirea rețelei 5G din Marea Britanie”, a afirmat într-o declarație. „Această lumină verde înseamnă că întreprinderile și consumatorii din Marea Britanie vor avea acces la cele mai rapide și mai fiabile rețele datorită tehnologiei de vârf a companiei Huawei. În timp ce așteptăm un anunț oficial guvernamental, suntem mulțumiți că Marea Britanie continuă să ia o abordare bazată pe dovezi asupra activității sale și vom continua să lucrăm în cooperare cu guvernul și industria”.

Cu toate acestea, Statele Unite au interzis tehnologia Huawei pe teritoriul său și au îndemnat aliați în așa-numitul colectiv de schimbare a informațiilor de la Five Eyes, care include și Australia, Marea Britanie, Canada și Noua Zeelandă.

Huawei este cel mai important producător de echipamente pentru rețelele de generație 5G, cu transfer de date aproape instantaneu, care va deveni sistemul nervos al economiei europene, în sectoare strategice cum ar fi energia, transportul, sectorul bancar și sănătatea. Tehnologia titan se confruntă cu opoziție în unele piețe occidentale de teama că Beijingul ar putea spiona pe comunicații și ar avea acces la infrastructură critică.

Luna trecută, Marea Britanie a identificat „probleme tehnologice semnificative” în procesele inginerești ale Huawei, care reprezintă „noi riscuri” pentru telecomunicațiile naționale, potrivit unui raport guvernamental.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri