Caută
Close this search box.

La CEDO, nu mai are cine să pledeze în favoarea României

cedo

Romania a devenit un caz fara precedent in istoria Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), in conditiile in care nu-si mai poate sustine apararile in fata magistratilor europeni, dezvăluie jurnalistul Ionel Stoica, pe Ziare.com.

Motivul: situatia dezastruoasa de la Agentul Guvernamental pentru CEDO, care s-a acutizat in timpul mandatului ultimului reprezentant al Romaniei, fostului secretar de stat, Viorel Mocanu. Este Agentul CEDO care a demisionat dupa ce s-a dezvaluit ca i-a luat apararea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, in procesul intentat Romaniei, desi trebuia sa apere interesele tarii.

Cat de grava e situatia? Atat de grava incat ministrul de Externe, Ramona Manescu, a trimis o scrisoare magistratilor CEDO in care cere amanarea proceselor care aveau termene la inceputul lunii septembrie. Iar motivele pe care le invoca sunt incredibile.

„Niciodata in istoria CEDO nu s-a facut o astfel de cerere pe un astfel de motiv”, au explicat surse din Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri