Caută
Close this search box.

Dezastru în fotbal. Adio Europa League! FCSB, U Craiova, CFR vor merge în UEFA Conference League în loc de UEL

Aşa cum FANATIK anunţa în aprilie 2019, UEFA a anunţat marţi, 24 septembrie, că va înfiinţa o nouă competiţie: UEFA Europa Conference League. Mai exact, competiţia va începe din sezonul 2021-2022, iar meciurile se vor disputa joia, de la orele 19:45 şi 22:00. România va avea trei reprezentante în UEFA Europa Conference League şi niciuna în Europa League.

UEFA înalță garduri, sapă tranșee. Echipele noastre vor juca numai în Europa League 2, un fel de Cupa Intertoto. La finalul anului trecut, odată cu şedinţa Comitetului Executiv al UEFA de la Dublin, forul european a anunţat înfiinţarea, începând cu sezonul 2021-2022, a celei de-a treia competiţii europene intercluburi, după Champions League şi Europa League, întrecere denumită provizoriu Europa League 2, iar vestea nu putea fi decât îmbucurătoare pentru fotbalul românesc. Echipe precum Sepsi, calificată în premieră în play-off-ul Ligii 1 Betano, probabil că se gândeau deja că au o şansă în plus la o participare europeană. Iar declaraţia şefului UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, susţinea visele europene ale echipelor mici: “Mai multe meciuri, mai multe echipe, mai multe ţări reprezentate în grupele unei competiţii europene”. Socoteala de la… Dublin nu e la fel cu cea de la Bucureşti, însă. FANATIK a intrat în posesia documentelor oficiale ale noii competiţii, iar realitatea este una dură şi deloc încurajatoare pentru echipele româneşti!

Adio, Europa League pentru cluburile din Liga 1 Betano! România pierde calificarea din cauza coeficientului

Conform tabelului realizat de UEFA ca şi „Access list”, România, ce coboară în 2021 pe locul 32(!!!) în clasamentul coeficienţilor, va spune „Adio” celei de-a doua competiţii, Europa League, odată cu introducerea Europa League 2, iar asta nu înseamnă pentru echipele româneşti decât bani mai puţini, meciuri mai puţin interesante în Europa, interes în scădere al fanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri